Intervenen una plantació de marihuana per valor de 200.000 euros en una casa de Masquefa

378

Agents de la Policia Nacional van desmantellar el passat 13 d’agost una plantació de marihuana que s’amagava a l’interior d’una casa situada en una urbanització de Masquefa.
L’operació es va iniciar després de constatar que a l’interior d’un habitatge unifamiliar situat en una urbanització del municipi de Masquefa, s’estava duent a terme algun tipus d’activitat il·legal.

Gràcies a les comprovacions efectuades amb la companyia elèctrica que subministra el fluid elèctric a la zona, es va poder determinar que aquest immoble estava realitzant un important consum de subministrament elèctric i que ho feia sense passar pel comptador habilitat.

Tots els indicis apuntaven que es tractava d’una plantació indoor de marihuana i que l’energia necessària per alimentar les instal·lacions s’agafava fraudulentament de l’escomesa general, amb el conseqüent risc de sobrecàrrega que pot generar per als habitatges del voltant.

Una plantació repartida en dues estances de l’habitatge
Després de l’autorització del jutjat competent es va practicar el registre de l’immoble i es va procedir a la detenció del màxim responsable de la plantació. Es van intervenir un total de 510 plantes de marihuana amb un pes aproximat de 57 kg, així com nombrosos aparells de climatització, necessaris per al seu manteniment.

La plantació es trobava repartida en dues estances de l’habitatge i els estris per al seu manteniment van ser localitzats al garatge.
La instal·lació desmantellada comptava amb tot el necessari per obtenir diverses collites anuals i disposava d’aparells d’aire condicionat, llums de calor, filtres d’aire, transformadors i higròmetres, tots ells necessaris per a optimitzar al màxim la producció.

El valor de la plantació desmantellada supera els 200.000 euros
El valor de les plantes intervingudes un cop processada i distribuïda al mercat negre al detall podria arribar a un valor aproximat que superaria els 200.000 euros.
El detingut, a qui se li imputa delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, va ser posat a disposició de les autoritats judicials competents. D’altra banda, tres persones més van ser escoltades en declaració com investigades per la seva relació amb els fets.