Informació pràctica per anar a la Diada i manifestar-te amb seguretat

111

A continuació trobareu informació pràctica per desplaçar-vos fins a Barcelona i per desenvolupar la manifestació amb seguretat un cop allà. També per saber com funcionarà l’acció d’aquest any.

Lloc

Enguany la manifestació es centrarà en els carrers Passeig de Gràcia i Aragó, que es creuaran per formar un punt positiu immens. El tram corresponen a l’Anoia és el 102, que és al xamfrà entre Passeig de Gràcia i València. Les inscripcions per aquest tram es va omplir ja el passat dissabte, aquells qui no s’hagin apuntat sempre poden anar en altres trams que estiguin més buits.

Horaris

L’organització recomana a tothom que estigui al seu tram a les 16:00, on hi haurà ambient gràcies a les entitats i col·lectius que oferiran espectacles musicals entre d’altres. A les 17:00 comença l’acció prevista (explicada més avall), que culminarà com ja és habitual a les 17:14, quan tothom ja s’haurà d’haver posat la samarreta fluorescent. Un cop feta l’acció, el focus d’atenció serà la Plaça Catalunya, on hi haurà els parlaments de l’ANC, l’AMI i Òmnium Cultural, així com altres homenatges i actuacions.

Pels més animats, a partir de les 18:30 hi haurà el concert de la Festa per la LLiberat a l’Arc del Triomf. Hi haurà les actuacions de Judit Nedderman, Jarabe de Palo, Els Pets, Txarango i Green Valley.

L’acció

Tothom ja estarà situat al seu tram. Des dels extrems de la manifestació (Casanova, Jardinets, Passeig de Sant Joan i ronda Sant Pere) es despleguen 4 pancartes gegants amb un “sí” dibuixat.

A l’hora clau, les pancartes es comencen a moure cap al punt central passant per sobre de tots els manifestants.

A mesura que va avançant la pancarta cap al punt central, els assistens hauran de posar-se la samarreta fluorescent de la Diada (o qualsevol samarreta fluorescent).

Quan les grans pancartes arribin al punt central (Passeig de Gràcia amb Aragó) l’acció s’haurà acabat. El resultat serà un enorme punt positiu de color groc fluorescent que es veurà des del cel.

Transport

Des de la comarca hi ha diverses opcions: anar amb autobús, amb el tren o amb el cotxe particular.

La opció amb autobús que no siguin expressament per la Diada, és a dir, transport públic, és viable però complicada ja que avui els horaris són com els d’un diumenge o dia festiu.

Anar amb tren és una opció més viable, hi haurà l’activitat habitual en la línia Llobregat-Anoia, que circularà amb horaris de dia feiner però es doblarà la capacitat de la major part dels trens, passant dels tres als sis cotxes.

Si aneu amb cotxe particular es recomana que hi aneu a mig matí i aparqueu a l’entrada de Barcelona (Zona Universitària), per tal d’evitar aglomeracions i embussos. D’aquesta manera també serà més fàcil la operació tornada.

Un cop ja a Barcelona, el Metro es reforçarà amb un 50% més de trens entre les 14h i les 20:30h. El Bus alterarà el seu recorregut entre les 15h i les 21h d’aquelles línies que circulen o travessen el centre de la ciutat.

Consells de seguretat

  • Portar la documentació a sobre
  • Evitar portar motxilles o objectes voluminosos
  • Utilitzeu algun sistema per identificar els menors
  • No porteu objectes que puguin afectar la seguretat
  • Manifesteu-vos amb respecte i seguiu les instruccions de les forces de seguretat
  • No difongueu rumors, poden generar alarma i provocar situacions de perill