Infants sahrauis passen revisió ocular per tercer any consecutiu a l’òptica Alain Afflelou

59

Per tercer any consecutiu, la col·laboració entre l’òptica Alain Afflelou d’Igualada i la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahraui (ACAPS) Anoia permetrà que es faci una revisió visual als infants que arriben a Igualada durant l’estiu provinents d’aquest territori.

En aquesta revisió se’ls comprovarà la graduació i se’n detectarà possibles patologies de còrnia, cristal·lí i llàgrima. Tots aquells infants que ho necessiten se’ls proporcionen ulleres de manera gratuïta i tot el grup rep unes ulleres de sol per evitar el patiment del pterigi o de problemes al cristal·lí.

Després de la feina duta a terme aquests últims tres anys, s’ha pogut comprovar que almenys un 30% dels nens derivats necessiten correcció visual.

El franquiciat de l’òptica Alain Afflelou a Igualada, Carles Cuñado, assenyala que “la nostra responsabilitat com a experts en salut visual i el nostre compromís amb la societat ens porta a formar part d’aquestes iniciatives. La salut és un dret al qual no podem posar barreres”.

Aquest any han estat onze infants, arribats de la població de Mahbes, els que han vingut a Igualada. L’acolliment de nens sahrauis a la ciutat es produeix des de fa ara 23 anys amb l’objectiu d’allunyar els menors del difícil context en què viuen i de la gran duresa del clima del seu territori durant el període estival.