Avui arrenca el III Rewind Festival de Vilanova amb protagonisme pel món casteller i la nostàlgia dels 80

29

La tercera edició del Rewind Festival, el certamen de curtmetratges de Vilanova del Camí arrenca aquest divendres 17 de març i durarà deu dies, fins diumenge 26. Les activitats de divendres començaran amb sessions de curts adreçades a instituts al matí i migdia a Vilanova del Camí i a Santa Margarida de Montbui. A les 18 h hi haurà les primeres projeccions obertes al públic, amb els curts de la secció oficial i la secció opera prima, seguides de la presentació del curt casteller ‘Camises al cel’, amb la presència del seu director Jordi Farré, a les 20 h. A continuació, a les 22 h, els membres del jurat Javier Millán i Raquel Abad faran la xerrada “Generación Goonies: un viaje nostálgico a los 80”.

Com a les edicions anteriors, un dels moments més destacats del Rewind Festival serà la gala de lliurament de premis, que tindrà lloc dissabte 18 de març a Can Papasseit, presentada pel locutor de Ràdio Flaixbac Andreu Presas i amb la música swing del grup The Crossroads. Per la catifa vermella de l’esdeveniment desfilaran representants dels equips de molts dels curtmetratges a competició, entre els quals destaquen l’actriu catalana Íngrid Rubio i el realitzador català Fernando Trullols, els dos guanyadors del Goya.

Aquest any el festival que organitza l’associació +Qcine, amb Javier Pérez-Vico i Raül Bocache al capdavant, creix en nombre de dies, i amb la seva internacionalització ha doblat el nombre de curts inscrits. D’entre les més de 550 propostes presentades el comitè de selecció i el jurat han seleccionat 15 curts estatals i 15 internacionals, entre els quals hi ha guanyadors dels Premis Gaudí, dels Goya i un nominat als Oscars.

El jurat aquest any el formen el director i guanyador de la primera edició del Rewind Dani de la Orden, l’especilista en cinema igualadí Josep Pelfort, la crítica i divulgadora cinematogràfica Raquel Abad, el director i productor Francisco Javier Millán, i l’especialista en cinema Margarita Chapatte que col·labora des de fa 27 anys al programa “La Claqueta” de Radio Marca.

La seu principal del Rewind Festival segueix sent el Centre Polivalent de Can Papasseit, malgrat que aquest any també hi haurà sessions presencials, a Igualada i a Santa Margarida de Montbui, i dues de virtuals, disponibles a tot arreu. El web del festival, RewindFestival.es, permetrà veure aquestes dues sessions del 17 de març al 16 d’abril pel preu aproximat d’una entrada de cinema.

El Rewind segueix volent implicar els centre educatius com a espectadors i engrescant els joves a participar amb micro-curts. Per aquest motiu torna a incloure la secció Joves promeses, adreçada a creadors d’entre 12 i 18 anys d’edat, i que aquest any han ampliat.

Entre les novetats destacades d’aquest any també hi ha el fet que el Rewind Festival forma part de la marca de qualitat Catalunya Film Festivals, que garanteix que el certamen segueix un codi deontològic de bones pràctiques i de professionalitat tant envers els creadors com el públic.