Igualada vol que el Cementiri Nou sigui Bé Cultural d’Interès Nacional

41
El Cementiri Nou.
El Cementiri Nou.

El ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat per unanimitat aquest dimarts, 22 de novembre, impulsar la declaració del Parc Cementiri Nou com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i, en conseqüència, sol·licitar a l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural del departament de Cultura de la Generalitat que iniciï l’expedient corresponent.

El passat estiu, el conseller de Cultura, Santi Vila, ja va avançar en la inauguració del nou crematori la bona disposició del seu departament per avaluar el reconeixement de BCIN d’aquest recinte. El cementiri, obra dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós a la dècada dels ’90, és un conjunt de gran singularitat i un referent arquitectònic mundialment valorat.

Si s’arriba a assolir la qualificació de BCIN, el Cementiri Nou seria el cinquè element de la ciutat d’Igualada a obtenir-la, després de la Igualadina Cotonera, la basílica de Santa Maria, l’ermita de Sant Jaume Sesoliveres i els portals de la Font Major. També és BCIN la vil·la romana de l’Espelt, situada al municipi d’Òdena, però de propietat de l’Ajuntament d’Igualada i sota la custòdia del Museu de la Pell.