El civisme regna en la manifestació més gran de la història d’Igualada

381
Foto: Pere Jaume Travesset.

Aquest dimarts a la tarda milers de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada en l’acte central de l’aturada general que ha viscut Catalunya en defensa de la democràcia i de condemna per les actuacions policials de la Guardia Civil i Policia Nacional durant el referèndum de l’1 d’octubre.

El carrer de l’Argent, ple a vessar. Foto: Ton Casellas.

La plaça de l’Ajuntament va quedar desbordada com mai s’havia vist. La convocatòria era a les 6 de la tarda, però mitja hora abans la plaça ja estava plena. Quan ja eren les 6 la multitud s’escampava per tots els carrers que porten a la plaça, al carrer de l’Argent, la multitud arribava fins a la plaça de la Creu, tot el carrer ple. També la multitud arribava fins a la plaça Sant Miquel per sota les voltes i pels carrers del costat de l’Ajuntament.

Abans de començar l’acte, es va viure el moment més espectacular de la tarda, quan es van fer dos minuts de silenci pels ferits durant el referèndum. Tothom amb les mans enlaire va restar en un profund silenci, només s’escoltaven els clics de les càmares de fotos.

Pel que fa als parlaments, va començar Joan Requesens, portaveu de Crida per la Democràcia, que va fer una crida a seguir amb la no-violència davant totes les provocacions i atacs de la policia espanyola.

Jaume Farrés, membre de la Crida per la Democràcia, que “va exigir la immediata retirada dels cossos policials espanyols”.

Després van agafar la paraula als Bombers, que van agraïr totes les mostres de suport rebudes fins ara i van explicar que seguiran vetllant per mantenir l’ordre i lluitant per la democràcia.

Ton Casellas