Igualada va viure, un any més l’Aplec de la Sardana

55

sardanes.jpg

Amb un temps una mica indecís se celebrà el passat diumenge 14 de juny, el 87è. Aplec de la Sardana al Passeig de la nostra ciutat; començà primerament amb la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, que aquest any arribà a l’edició 16a. Es presentà com ja es habitual la nova placa de Segura Viudas en edició limitada commemorativa de l’Aplec d’enguany.
A les 11 del matí començà l’aplec amb les cobles Ciutat de Girona i Maricel de Sitges, amb una bona assistència de persones, moltes arribades de diversos indrets de Catalunya; durant tot al matí el qui ho desitjava podia provar la seva habilitat tot fent tirades a les Bitlles Catalanes.
Aproximadament a les 2 del migdia arribàrem a la meitat de l’aplec, per fer la pausa i agafar forces per la tarda, fent el dinar de germanor, que enguany comptà amb 130 persones, a continuació i abans de emprendre la ballada de la tarda, hi hagué com es ja habitual el ball de crespelles. Per la tarda, i a partir de les 4 i mitja actuaren les cobles Ciutat de Girona i Ciutat de Terrassa. Hi hagué per descomptat el concurs de colles improvisades, en el qual s’apuntaran 10 grups. Quasi al final, hi hagué el tradicional berenar per a tota la gent present; i com a botó final el sorteig de una panera gegant que enguany s’ha quedat a la nostra ciutat, concretament al senyor Josep Castellà i Pifarré. Cal dir que hi hagué un petit ensurt, quan a l’hora de dinar semblava que volia ploure, ara, l’ensurt no passà d’aquí, ja que només varen caure solament quatre gotes mal contades. En total es pogueren sentir i ballar 34 sardanes, 17 al matí i 17 a la tarda. Esperar ara un altre aplec que ja serà el 88è.