Igualada tindrà un nou hipermercat de bricolatge a l’antiga Nacional

1014

Igualada tindrà aviat un hipermercat dedicat al bricolatge i la decoració. Serà AKI o Leroy Merlin. Ocuparà l’espai que, fins fa uns dies, era la seu històrica de Garatge Montserrat, concessionari d’Opel i d’altres marques. El nou centre comercial donarà a l’avinguda Catalunya i al carrer Lecco, i la seva construcció anirà acompanyada d’una important remodelació exterior, especialment al carrer Lecco, amb la reforma de les voreres i els accessos.

En principi, havia de ser la marca AKI la que s’ubicaria a Igualada, però la recent fusió, fa tres mesos, amb Leroy Merlin a Espanya han alentit el procés d’arribada a Igualada i no s’ha decidit quina de les dues marques acabarà instal·lant-se a la ciutat, o bé serà una de nova. Fonts municipals han confirmat l’operació a La Veu, i en són coneixedores del projecte des de fa temps.

El grup francès Adeo va decidir el gener unir en una sola marca les dues ensenyes de bricolatge Leroy Merlin i AKI amb les que opera a Espanya. El pla és que el procés d’unió, que començarà amb una prova en tres botigues de AKI i portarà a unificar els establiments de les dues cadenes en un mateix format, estarà finalitzat en 2020. Encara no s’ha decidit amb quin nom operarà la resultant de la fusió.

De moment, a l’AKI de Figueres -i altres dos a Madrid i Toledo- ja s’estan venent productes de Leroy Merlin i es “provaran conceptes comercials construïts a partir de l’experiència de les dues empreses”.

Leroy Merlin està especialitzada en grans superfícies situades als afores de les ciutats, tot i que ha començat a obrir botigues més petites en alguns municipis, mentre que AKI té un enfocament més proper a locals més petits i no compta amb el segment de construcció que sí que té el germà gran.

Fonts de l’empresa han explicat que el “nou concepte” sobre el qual gravitaran les botigues i que s’està acabant de perfilar, i que probablement serà el d’Igualada, té com a objectiu que “quan un client entri, li inspiri la mateixa idea, independentment que sigui una botiga de 10.000 metres quadrats que una altra petita, que l’experiència sigui positiva i que trobi tot el necessari per condicionar la seva llar”. Leroy Merlin és líder del bricolatge a Espanya, on compta amb 71 botigues i al voltant de 10.000 empleats. El 2016, va facturar 1.931.000 d’euros. Per la seva banda, AKI té a Espanya 51 botigues i 1.700 empleats i el 2017 va facturar 300 milions d’euros.

Jordi Puiggròs