Igualada obre a la ciutadania l’Anella Fluvial

42

anella_verda_01 copia.jpg

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat la nova l’Anella Fluvial, el primer dels tres recorreguts pensats per a fer a peu, corrent o amb bicicleta i gaudir de l’entorn fent activitat a l’aire lliure de manera segura. Aquesta Anella Fluvial, que circula pel costat del riu Anoia, forma part de la gran Anella Verda d’Igualada, que comptarà amb dues subanelles més, l’Anella Central i l’Anella de les Guixeres, que tindran llargades i dificultats diferents però que, en tots els casos, estaran especialment dissenyades, senyalitzades, assegurades i adaptades per al lleure i la pràctica de l’activitat física.

L’Anella Fluvial, que es localitza a la zona sud del municipi, té un recorregut de 6,3 quilòmetres i un traçat circular passant pel Parc Fluvial, el Rec i el Passeig Verdaguer. Té una dificultat baixa i es pot recórrer a peu en una hora i mitja i amb bicicleta en uns 35 minuts, aproximadament. És la zona més planera i associada directament amb el riu Anoia i la connexió de les rieres de l’Espelt i d’Òdena. Connecta, a més, amb el camí de Sant Jaume i es tracta d’una zona amb predomini del caràcter agrari.

Aquest recorregut és el que tenia més trams existents i el que requeria una intervenció menor. Amb un pressupost de 100.000 euros, s’han habilitat àrees de descans a la zona dels horts urbans del Rec i a la piscina del Requesens, s’han instal·lat tanques de protecció, s’ha ampliat el camí en alguns punts i se n’ha millorat el ferm, s’han rebaixat alguns pendents de talussos, s’han fet tasques de neteja, desbrossant i retirada de deixalles, s’han instal·lat elements de mobiliari urbà com ara bancs, taules de pícnic, papereres i aparcaments de bicicletes i s’han col·locat elements de senyalització, en concret tres panells informatius, dos d’àrees de descans, dotze pilones indicatives de trajecte i setze pals direccionals. En el vessant Est del recorregut, s’ha tancat l’anella adequant un nou camí que enllaça des del Tanatori al Passeig Verdaguer, seguint el torrent d’Òdena en sentit ascendent.

El tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, ha explicat aquest dimecres que “l’Anella Verda Fluvial és el primer pas d’un gran projecte que es farà realitat en els propers anys, l’Anella Verda d’Igualada, que oferirà als ciutadans 20,5 kilòmetres de perímetre i fins a 28 de recorregut total, passant per zones verdes, zones fluvials, parcs d’Igualada i entorns urbans”. El que és pretén amb això, afegeix, és “fer d’Igualada una ciutat agradable que faciliti als seus ciutadans un estil de vida saludable amb recorreguts per a la pràctica de l’activitat física a l’aire lliure o l’esport en família”. Aquest projecte s’emmarca en un altre de més gran, el de Ciutat Amable, a través del qual es vol aconseguir una ciutat amb menys soroll, amb més espais verds, més zones de vianants i menys cotxes, en definitiva una ciutat més natural, agradable i integrada amb el seu entorn i les persones que hi habiten. Finalment, segons s’ha explicat avui,
aquestes anelles es podran recórrer separades o combinant-les, de manera que cada persona podrà trobar un recorregut amb la distància i la dificultat que necessiti.