Igualada té un nou bus urbà que permetrà diluir l’augment de passatgers del darrer any

124

L’Ajuntament d’Igualada i Masats S.L., l’empresa que s’encarrega del servei de bus a la ciutat, han fet un balanç del nombre d’usuaris en el darrer any i han presentat un nou autobús per a les línies d’Igualada.

El nombre d’usuaris que utilitza el servei de bus urbà a Igualada ha augmentat en més de 16.000 persones en l’últim any, el que suposa un augment del 4,5% arribant així a la xifra total de 379.449 passatgers. Pel que fa a tota la Conca d’Òdena hi ha hagut un augment de més del 5% en nombre de passatgers, cosa que suposa una xifra global de gairebé 800.000 usuaris.

El tinent d’alcalde, Jordi Pont, ha confirmat que “després de 5 anys hem aconseguit consolidar el transport urbà de la Conca”, tenint en compte que es va haver de reduir la oferta per tal d’adaptar-la a la demanda real. Pont també ha explicat que l’aposta que es va fer per intentar arribar a zones que fins ara no tenien aquest servei, com és el Pla de la Massa i la zona del Campus Universitari, ha sigut encertada. A la zona del Campus Universitari ara hi passen autobusos cada 10 minuts.

Cal destacar que en aquest augment de passatgers s’ha observat que cada cop n’hi ha més amb servei tarifari integrat, el que suposa una normalització del servei i senyal que la gent que ve de fora el coneix i l’utilitza cada cop més. Pont també associa aquest creixement «a la progressiva recuperació de l’activitat econòmica i empresarial a la ciutat, al creixent nombre d’estudiants del Campus i a la congelació del preu del bitllet senzill en 1 euro i mig».

Un nou autobús amb gran capacitat

Masats ha anunciat que afegeix a la seva flota d’autobusos un nou vehicle amb capacitat de fins a 93 persones. Es tracte d’un vehicle Otokar del model Kent 280 LF, que fa 10,8 metres de llarg – els actuals són més llargs -, té 3 portes d’accés de les quals una amb rampa adaptada per a minusvàlids, disposa de 21 seients i espai per a 72 passatgers drets. Aquestes característiques fan que sigui el bus urbà de més capacitat a Igualada. La seva llargària fa que sigui un vehicle que es permet moure millor en segons quins carrers o xamfrans estrets de la ciutat.

El vehicle presentat avui ja incorpora servei de Wi-Fi gratuit per als seus passatgers, un servei que es vol anar aplicant al llarg d’aquest primer trimestre de l’any a la resta d’autobusos de la flota.

S’instal·laran cinc noves andanes de formigó

Segons l’Ajuntament d’Igualada la valoració de les primers andanes de formigó col·locades ara fa 4 mesos ha tingut una valoració positiva tant per part dels usuaris com dels conductors de la companyia. D’aquesta manera, s’ha anunciat la instal·lació de cinc o sis andanes noves en punts que s’estan estudiant en aquests moments. En tres anys – entre 2015 i 2017 – l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà concedeix al consistori municipal un total de 160.000 euros per al desenvolupament d’actuacions per a la millora del transport urbà.