Un article de
Veuanoia

Igualada lidera un nou pla de treball en suport del sector tèxtil
I

23 de gener de 2020

En el marc del projectes innovadors i experimentals, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha aprovat una subvenció de 122.475€ per a l’execució del nou pla de treball TechACTE II: “Innovació versus Tradició”, que promou diferents accions en suport del sector tèxtil català. La tinenta d’alcalde Patricia Illa destaca que “enguany l’Ajuntament d’Igualada torna a liderar aquest nou pla de treball, en què també participen l’Ajuntament de Terrassa, Promoció Econòmica de Sabadell i l’Agència de desenvolupament del Berguedà, que són també membres de la Xarxa Europea de col·lectivitats Tèxtils, ACTE”.

Durant onze anys aquests organismes han estat col·laborant i realitzant accions conjuntes centrades en la Innovació en l’Ocupació i en la Innovació en el Teixit Productiu del sector tèxtil, unint esforços per donar respostes al reptes del sector, com per exemple, l’adaptació dels perfils professionals a les demandes de les empreses i a les febleses detectades en el sector, i i l’assoliment d’un millor ajust entre persones aturades o treballadors amb necessitats de qualificació i els requeriments professionals de les empreses.

En l’edició d’enguany s’està organitzant un curs de capacitació d’especialista en tissatge en gènere de punt, una acció directament enfocada a capacitar nous professionals en un nínxol de mercat en què hi ha detectada la necessitat, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses del sector i oferir una sortida ocupacional a persones aturades.

Patricia Illa destaca que “la col·laboració público-privada i la concertació esdevé clau per al desenvolupament econòmic de qualsevol sector. I les accions plantejades de suport a l’activitat empresarial del sector tèxtil- moda serveixen per promoure noves vies de negoci i de recerca de finançament, potenciar la innovació, i crear dinàmiques de cooperació entre empreses del sector del tèxtil i la moda i altres actors socioeconòmics del territori, com ara les patronals, els gremis o els clústers, amb la finalitat d’incrementar la competitivitat”.

Una de les accions que amb més impacte entre les que s’impulsen és el projecte Futurmod, en què també es promou la consolidació i l’acceleració de petites start-ups del sector tèxtil moda. A través d’aquesta iniciativa es dona suport a projectes emprenedors amb la impartició de càpsules formatives, l’oferta de mentoratges, de la mà dels millors experts del territori, i l’organització de sessions de networking en què es poden establir col·laboracions estables entre emprenedors catalans (alguns d’àmbit internacional), i empreses consolidades del sector de la moda, amb la qual cosa d’ajuda a posicionar la moda catalana arreu del món.

Altres reptes que presenta el sector industrial tèxtil també seran abordats de manera directa o indirecta en aquest projecte. És el cas del foment de la innovació, de la sostenibilitat i de l’economia social (ActeIntegr@), o l’acompanyament en el pas cap a la industria 4.0 de les empreses.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta