L’Igualada HC aconsegueix la primera victòria de la temporada

29 d'octubre de 2017

Després de quatre jornades de campionat, l’Igualada Hoquei Club s’ha retrobat amb el triomf. Els homes de Ferran López van vèncer per 4 a 2 dissabte al Pavelló de Les Comes a un CP Voltregà que al minut 2 ja guanyava 0-2. Una lliçó de convicció a la primera part i un recital de bon joc i caràcter a la segona van donar els primers tres punts de la temporada als arlequinats.

Tot i això, el partit no podria haver començat pitjor pels locals. Al minut dos, l’Igualada perdia per dos gols (0-2). El primer, el va marcar Èric Vargas després d’una jugada individual on la defensa igualadina va errar; i el segon, Gerard Teixidó, al transformar un penal. La reacció no es va fer esperar i al minut 3, Sergi Pla va marcar un gran gol per reduir distàncies. Tres gols en tres minuts que van fer accelerar molt un ritme que es va mantenir durant diversos minuts, amb unes possessions curtes per part dels dos conjunts i una sensació que podria arribar un gol en pocs instants.

Pocs minuts més tard, Eric Vargas va enviar una pilota al pal, evidenciant que el partit no era de ningú i el Voltregà era capaç de generar perill a un Igualada que no s’acabava de trobar del tot. El temps mort que va demanar Ferran López abans del minut 10 va posar pausa al ritme de joc però tot i això, el porter Elagi Deitg va salvar el seu equip en diverses ocasions. L’entrada de Jordi Méndez, juntament amb els minuts que va jugar amb Oriol Vives a pista, va donar més fluïdesa ofensiva a l’Igualada, que tot i això, va buscar més el gol amb xuts exteriors. El Voltregà optava per fer ús de la seva velocitat i aprofitar els errors defensius de l’Igualada.

Com comença a ser habitual aquesta temporada, els homes de Ferran López van canviar el marcador quan quedaven escassos segons pel descans. A falta de 30 segons pel descans, una passada d’Oriol Vives a Jordi Méndez va servir-li al jove golejador del planter – acumula 4 gols en 4 partits – per arrossegar-la al fons de la xarxa, deixant a l’Igualada amb un empat per començar la segona meitat.

Un Igualada transformat va saltar a la pista al segon temps. Els arlequinats van desplegar un joc molt més associatiu de cara a l’atac, que va portar sensació de perill constant a la porteria del Voltregà. L’Igualada cada vegada es trobava més còmode i atacava constantment, tot i que el Voltregà demostrava que el partit podia caure de qualsevol banda amb constants contraatacs.

Al minut 34, César ‘Tety’ Vives va fer efectiva la superioritat igualadina posant el 3 a 2 al marcador. Per primer cop en tot el partit, l’Igualada estava per davant i no va renunciar a l’ofensiva: ‘Tety’ Vives va enviar-la al pal i Blai Roca va desfer una ocasió claríssima a boca de canó d’Oriol Vives.

A falta d’un minut i mig pel final, el Voltregà va substituir el porter Blai Roca i va jugar amb cinc homes de pista. Un minut i mig que es va fer molt llarg, amb l’Igualada tancat a l’àrea i els osonencs amb un setge constant. Tot i això, l’Igualada es va saber defensar i a falta de pocs segons pel final, Sergi Pla va tallar una pilota i la va conduir sol, fins a la porteria buida del Voltregà, per fer el 4 a 2.

En el post partit, Ferran López va reivindicar la bona segona part del seu equip i va subratllar que “estem creixent mentalment i això és molt important”. L’entrenador arlequinat també va dir que “som uns privilegiats, perquè aquesta setmana jugarem contra dos grans rivals en dos grans pistes”.

L’Igualada té partit contra el CE Noia Freixenet el dia de Tots Sants a les 12:30, i el dissabte, debut a la Copa de la CERS contra el conjunt italià Hockey Sarzana com a visitant.