Igualada estrena avui la pista de gel, la Fira i les llums de Nadal

70

image_large.jpg

Després de l’èxit que va tenir l’any passat la campanya “Per Nadal, a Igualada som els Reis”, l’Ajuntament d’Igualada ha decidit repetir l’experiència dissenyant una campanya que engloba un centenar d’actes culturals i que aposta per la dinamització comercial del centre de la ciutat amb una nova Fira de Nadal i reeditant l’exitosa pista de gel que les passades festes va atraure més de nou mil persones, moltes de fora d’Igualada.
El departament de Promoció Cultural i Comerç de l’Ajuntament d’Igualada ha apostat també per consolidar l’eslògan “Per Nadal, a Igualada som els Reis”, que posa en el centre de la campanya la festa de Reis més emblemàtica del país, i també dota la ciutat d’una injecció d’autoestima i orgull. Les corones tornaran a ser la imatge de la campanya, després de la bona acollida que va tenir als comerços de la ciutat com a element decoratiu d’aparadors.
Enguany s’han organitzat un centenar d’activitats durant sis setmanes, que van des de les activitats nadalenques tradicionals fins a noves iniciatives que busquen omplir de visitants d’arreu del país el centre de la ciutat. Dues de les activitats més destacades d’aquestes festes seran la pista de gel, instal·lada per segon any consecutiu a la plaça de Cal Font, i la Fira de Nadal, organitzada juntament amb Fira d’Igualada i l’Associació de veïns del barri de la Font Vella, que tindrà lloc els tres primers caps de setmana de desembre i que omplirà amb una vintena de paradetes de fusta el centre històric de la ciutat. S’hi podran trobar productes artesanals i de proximitat: regals de Nadal, productes gastronòmics i tota mena d’ornamentació nadalenca. S’hi afegeix, a més, la iniciativa dels comerciants del centre que oferiran vi calent, xocolata calenta i assortiment de tapes amb motiu de la Fira de Nadal.

A més d’aquestes dues novetats, repeteixen activitats estrella com el Saló de la Infància, aquest any sota el títol “El Saló dels xefs”, que oferirà un munt d’activitats lúdiques i pedagògiques per a nens i joves, la festa dels Reis d’Igualada, eix central de la campanya, que tornarà a omplir la ciutat de màgia, i les representacions d’Els Pastorets, a càrrec de l’Esbart Igualadí, que aquest any celebren el seu centenari. Complementen el centenar d’activitats culturals diverses exposicions, tallers, obres de teatre i concerts, dels quals destaca el Concert de Nadal de Haendel-Mozart (Missa de coronació) que es farà el dia 20 de gener en homenatge al qui va ser tinent d’alcalde Josep Miserachs.

La Fira de Nadal, una aposta per estimular l’activitat al centre de la ciutat
Una de les apostes d’aquest any és la Fira de Nadal, una iniciativa de Fira d’Igualada i de l’Associació de veïns del barri de la Font Vella, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Durant els tres primers caps de setmana de desembre, de 10 a 21 h, els carrers del barri de la Font Vella i la plaça de l’Ajuntament es convertiran en un mercat de productes artesans i de proximitat amb un toc nadalenc. Torrons, neules, ornamentació nadalenca, dolços, regals de Nadal, tions, arbres de Nadal… Tot això i molt més en els 33 expositors que ompliran els carrers del nucli antic amb una vintena de casetes de fusta, catorze dels quals estaran ordenades en cercle al centre de la plaça de l’Ajuntament. La resta de parades estaran al carrer Santa Maria i a la plaça Pius XII. A més, els comerciants del centre oferiran, amb motiu de la Fira de Nadal, vi calent, xocolata calenta i assortiment de tapes.
La Fira de Nadal anirà acompanyada, a més, de tallers infantils, a càrrec d’Anima’ns i d’Inquiet, així com de diverses actuacions musicals.

La pista de gel, una iniciativa que es consolida i guanya en solidaritat
L’any passat van patinar a la pista de gel instal·lada a Cal Font més de 9.000 persones, moltes de les quals vingudes de fora d’Igualada i la comarca, fet que va contribuir a potenciar i estimular el comerç de la ciutat. És per això que el consistori igualadí ha decidit repetir l’experiència, ampliant els metres quadrats de la pista fins a 420m2.
Enguany l’Ajuntament d’Igualada obsequiarà amb una entrada per patinar a la pista de gel a tots aquells qui participin en la Marató de Recollida de Joguines que organitza Creu Roja, que tindrà lloc el 18 de desembre a La Sala (Cercle Mercantil); cada joguina entregada a la Marató s’intercanviarà per una entrada.La inauguració de la pista tindrà lloc el divendres 4 de desembre a les 18 h a la plaça de Cal Font.

Llums i arbres de Nadal decoraran la ciutat
La il·luminació nadalenca que la ciutat va estrenar l’any passat tornarà a brillar, més de 3 quilòmetres de llums que estaran acompanyades de 21 arbres de LEDs en diferents punts de la ciutat, incloent la zona comercial Nou Centre. Els dos arbres més grans, situats a la Plaça de l’Ajuntament i a la plaça de Cal Font, seran naturals. Aquesta aposta no només pretén dotar la ciutat d’ambient nadalenc, sinó que forma part del conjunt d’accions que s’emprenen per estimular el comerç a la ciutat. L’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca tindrà lloc el divendres 4 de desembre a les 19 h a la plaça de l’Ajuntament.

#SomelsReis també a les xarxes
Amb l’objectiu d’atreure el màxim nombre de visitants i compradors, la campanya “Per Nadal a Igualada som els Reis” tindrà ressò als mitjans de comunicació d’àmbit nacional i també a les Xarxes Socials. Amb els hashtags #SomelsReis i #Igualada es promou un concurs organitzat per Fira d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada on es pot guanyar un sopar per a dues persones penjant una foto que representi el Nadal a Igualada. Per segon any consecutiu, totes les activitats d’aquestes festes es podran consultar a l’App per Android “Nadal a Igualada”.