Igualada celebra la revetlla de Sant Joan

81

Un Igualada va tornar a participar ahir també d’una revetlla de Sant Joan que va tenir un record pels presos polítics i exiliats. A les 8 de la tarda, arribava a la Plaça de l’Ajuntament la flama del Canigó, després que sortís de la Catalunya nord el divendres. Aquest any, la flama no ha arribat no es a poblacions dels països catalans sinó que també ho ha fet a Brussel·les i Ginebra, on s’hi troben alguns dels polítics catalans exiliats, i a Hamburg, on els va rebre el president Puigdemont.

Un cop arribada a Igualada, s’ha encès el peveter i les diferents entitats i delegacions arribades dels municipis de la comarca hi han encès les seves torxes o fanalets per endur-se el foc de Sant Joan a les seves respectives celebracions. Els Moixiganguers han fet un pilar i la flama ha sortit finalment en direcció a Montserrat, gràcies als relleus fets per part de diferents atletes de la ciutat, per a encendre la foguera que, des de ja fa uns anys, s’encén a la Plaça del Monestir.

La flama també va servir per encendre els Foguerons de Sant Joan a la Rambla Sant Isidre. Allà s’hi va agrupar un bon grup de gent a sopar a l’aire lliure, i van aprofitar el foc de la foguera per cuinar amb brases. I després de sopar, dos correfocs. El primer, organitzat pels Petits Mal Llamp i els Petits Diables d’Igualada i el segon amb la participació dels Diables d’Igualada, Pixapòlvora i Mal Llamp d’Igualada.

Un cop acabats els correfocs, alguns van seguir tirant petards i altres van decidir allargar una de les nits més curtes de l’any en alguna de les diverses festes i revetlles que es van organitzar a la ciutat.