Igualada aprova el pressupost del 2018 amb els únics vots del PDeCAT

66

El ple municipal del mes de desembre a l’Ajuntament d’Igualada s’ha centrat en el debat i aprovació inicial del pressupost de la corporació per a l’any 2018, que ha rebut llum verda amb els vots favorables del govern de la ciutat –PDeCAT– i els vots en contra de l’oposició –ERC, Socialistes d’Igualada, CUP, Decidim Igualada i PP–.

Aquest pressupost contempla 58’1 milions d’euros pel que fa a l’Ajuntament i 60’0 milions d’euros si s’hi sumen també les empreses municipals, un 11,7% més que l’any actual. Segons va exposar ja la passada setmana el govern municipal, hi destaca especialment l’increment del capítol d’inversions que, mantenint l’equilibri financer de la institució, creixerà un 80% respecte l’actual exercici, passant de 5’7 milions el 2017 a 10’3 milions d’euros el 2018.


Entre les principals inversions, l’Ajuntament preveu dedicar 2’1 milions d’euros per reformar l’antiga Teneria i ubicar-hi entre altres l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, 1’7 milions per a la nova pista poliesportiva del complex de Les Comes, 1’6 milions pel futur Centre Cívic Nord, 1 milió per a la millora de l’entorn i la via pública als barris, 1 milió per a la millora del polígon industrial de Les Comes, 800.000 euros per reformar la Plaça de la Masuca o 400.000 euros per les pistes esportives de l’Institut Badia i Margarit.

En aquest ple també s’ha aprovat la concessió i denegació de subvencions per a la restauració de façanes corresponents al 2017 i s’han aprovat les bases per a la propera convocatòria. S’han aprovat igualment les bases per les subvencions per projectes d’interès social d’entitats sense ànim de lucre i per les subvencions per al pagament de l’IBI, a banda de diferents operacions de tresoreria, la resolució d’al·legacions de les ordenances fiscals i, finalment, una addenda al conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb Fira d’Igualada per a l’organització de la fira BSTIM.