Igualada acollirà dues exposicions per recordar l’obra pictòrica d’Antoni Jorba

58

Aquest 2018, l’Ajuntament d’Igualada i la família d’Antoni Jorba, organitzaran dues exposicions per recordar la seva figura. La primera serà del 6 al 29 de juliol i s’exposarà a La Sala Municipal d’Exposicions d’Igualada. Sota el títol “L’obra d’Antoni Jorba i Torner, artista igualadí (1925-2010)”, es podrà veure un recull variat dels diferents estils de la trajectòria de l’artista.

Posteriorment, entre el 31 de juliol i el 2 de setembre, el Museu de la Pell serà l’escenari d’una exposició solidària de pintures a benefici de Mans Unides, en què la família destinarà les aportacions de la venda de les obres a un projecte d’accés a l’aigua potable en la regió congolesa de Qara.

Antoni Jorba, deixeble fidel de l’artista Miquel Llacuna, va experimentar el món de l’art de manera autodidacta. Va començar treballant en el ram del tèxtil a la capital de l’Anoia i després va entrar en el món del disseny gràfic, anomenat en l’època dibuix publicitari. Treballador incansable, sempre amb un tarannà discret i senzill, les seves obres s’emmarquen dins l’art abstracte, amb referències a Miró, Tàpies o Viladecans, entre altres. Es va distingir per un estil molt personal, en què l’originalitat és una constant i on s’hi aprecia un domini de l’ofici i de les diferents tècniques artístiques.