Un home entra a presó per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana a Piera

75

Els Mossos d’Esquadra amb col·laboració de la Policia Local de Piera van detenir el passat dia 9 de febrer, un home, de 42 anys, de nacionalitat de macedònia, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

El mateix dia els agents de la Policia Local de Piera van localitzar una fuita d’aigua de grans dimensions en un carrer de la urbanització de Can Claramunt a Piera. I al anar a fer les corresponents comprovacions van sentir una forta olor a marihuana provinent d’una finca on en el seu interior hi havia una casa a quatre vents abandonada.

Al aproximar-se a una de les finestres laterals van observar conductes d’extracció i que s’escoltava molt soroll d’aparells elèctrics. Davant d’aquests indicis van decidir avisar als Mossos d’Esquadra.

Un cop els agents al lloc, van poder constatar que efectivament es tractava d’una plantació de marihuana a l’interior de la casa.

El responsable de la plantació, que es trobava a l’interior de la finca, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública.

En l’escorcoll del local es van localitzar un total de 1543 plantes en estat de creixement. Els agents van comprovar que les diferents estances estaven perfectament habilitades per realitzar cultius intensius, amb un sistema de ventilació, reg i enllumenat per facilitar el creixement de les plantes.

El detingut, va passar el dia 11 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada el qual en va decretar ingrés a presos.