El guitarrista igualadí David Murgadas, de gira per Estats Units

53

L’igualadí David Murgadas esdevé un dels guitarristas catalans més prolífics dins el món guitarrístic català. És professor superior de guitarra clàssica i Màster en la praxis de la interpretació de la música antiga.

Des de l’any 2008 és professor i director artístic del SONA A GUITARRA: Curs d’orquestra de guitarres i Concurs Internacional per a joves guitarristes i professor al Conservatori Professional de Música d’Igualada  des de l’any 1995

Reconegut a nivell internacional David Murgadas realitza concerts, cursos i conferències arreu. Es creador de diversos grups de cambra i ha realitzat diverses gravacions en CD. Cal destacar el CD CODEX amb obres de Santiago de Murzia on ha versionat les peces originals amb la incorporació d’instruments de la cultura catalana: sac de gemecs, viola de roda, flautí, flabiol i percussions.

L’American Institute for Catalan Studies (AICS) ha patrocinat múltiples visites d’artistes catalans als Estats Units i ha col·laborat amb entitats situades a Catalunya per tal de col·laborar i desenvolupar gran diversitat de projectes culturals i facilitar l’intercanvi d’informació. És gràcies a aquesta institució que l’igualadí oferirà tres de concerts de guitarra del segle XVIII a l’àrea metropolitana de Houston, Texas: 1714. TERRA DE GUITARRA, és un concert comentat de manera amena i propera.

  • 4 de gener 2018 6:30 PM a St. Luke’s Presbyterian Church 8915 Timberside Drive, Houston, Texas 77025
  • 6 de gener 2018 6:00 PM a The Venue 11729 Spring Cypress Rd, Tomball, Texas 77377
  • 7 de gener 2018 4:00 PM a Ovations 2536 Times Blvd, Houston, Texas 77005

A més de l’orientació, ajut, acolliment i suport als catalans nouvinguts, l’AICS té també com a objectiu donar a conèixer Catalunya coneguda al poble dels Estats Units d’Amèrica i exposar-los els aspectes històrics, polítics, culturals, artístics, econòmics i d’altra mena que caracteritzen Catalunya com a nació. Promoure estudis científics, literaris i educatius de les institucions socials, econòmiques, culturals i polítiques de Catalunya. Per ajudar els esforços en la difusió d’informació sobre o relacionats amb la cultura i la vida del poble català.