La gran oferta d’activitats i l’alt nombre de visitants fan del Mercat Figueter un èxit

37

El regidor de Cultura i Promoció, Àngel Soteras, ha valorat força positivament l’edició ja que, “hi ha hagut moltíssimes persones, les propostes han estat variades i l’activitat, continuada, de forma que tothom, grans i petits, ha pogut trobar en tot moment què fer. Evidentment, hi ha aspectes a millorar i hi treballem des de ja mateix, però la línia general d’ampliar l’oferta d’activitats i diversificar els espais on tenen lloc és el camí a seguir”.

A la plaça de Catalunya es van combinar els estands dels comerços que van voler exposar els seus productes i novetats, amb els de les entitats que van explicar els seus projectes. Així, Capgrossos de Capellades va explicar que enguany compleix 20 anys. Dimonis, que està restaurant la figura del Drac, va preparar proves per tal que els més petits busquessin per Capellades les boles de drac. El Grup Teatral, a banda d’animar la plaça, engrescava el públic a disfressar-se i immortalitzar el moment amb una fotografia. La Casa d’Andalusia va treballar preparant tapes i “migas” i, al costat, el Grup pel Tercer Món endolcia els assistents amb els seus bombons de figues. Des dels estands també es van poder conèixer els projectes del club de Rítmica Capellades, de l’Institut Molí de la Vila, de l’Associació de Pensionistes i Jubilats i de Càritas. La Taula de Dones va explicar un conte, els Capgrossos van ballar el Ball Pla de Capellades i els Falcons van presentar diverses figures. Mentrestant s’anava pintant un dibuix en 3 dimensions, que a la tarda va portar moltes persones a jugar amb les perspectives.

Al matí es va fer la inauguració del Mercat Figueter des de l’estand de l’Ajuntament, acompanyada pels Gegants de Capellades. Primer va intervenir l’alcalde, Aleix Auber, qui va agrair als capelladins i visitants que hi participessin activament. Seguidament, el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert Agut, va explicar com “habitualment les fires es sostenen en 4 elements concrets que es repeteixen sempre: el nucli del comerç i serveis, el teixit associatiu, les propostes culturals i lúdiques dels organitzadors i la climatologia, element incontrolable que sovint, esperem que no sigui el cas, acaba determinant el resultat”. Va tancar els parlaments el regidor de Cultura i Promoció, Àngel Soteras, qui va remarcar la voluntat d’introduir elements innovadors cada edició sense desvirtuar l’essència més tradicional de la Fira abans de donar pas a Capgrossos de Capellades, entitat que celebra el seu vintè aniversari i a la qual se li havia volgut donar un especial protagonisme. Després del seu Ball Pla, la parella més elegant de Capgrossos, símbol de les Festes, van acompanyar els representants de l’Ajuntament; el diputat delegat de Comerç, Isaac Albert, i la diputada del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, a saludar els representants de les entitats i comerços instal·lats a la plaça.

A banda de la plaça de Catalunya, l’activitat es va repartir per diversos emplaçaments. Just al costat, la plaça de Sant Jaume va viure la celebració dels 50 anys del forn de pa l’Espiga. En aquest espai també es va situar als brocanters i antiquaris i es va fer a la tarda una petita subhasta d’antiguitats.

La plaça Verdaguer es va omplir amb les food trucks, que van anar portant clients durant tot el dia. A la tarda, l’ambient es va amenitzar amb una sessió soul-funky del Dj Brown.

Pels carrers del Pilar, Major, Abat Muntadas i Passeig Concepció es van repartir totes les parades dels firaires oferint una amplíssima gama de productes variats, amb les propostes de molts comerços de la vila que van obrir les seves portes.

A la plaça de Sant Miquel van tenir molt èxit els jocs gegants que van portar molts nens i famílies a passar una bona estona i a saltar amb el tobogan gegant. Encara amb nens, els karts inflables van tenir cua gairebé tot el dia. Al costat, els més grans estaven molt entretinguts intercanviant plaques de cava i mirant les motos dels Amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès.

Finalment, també cal destacar la part més cultural amb les moltes persones que van aprofitar el Mercat Figueter per conèixer l’Abric Romaní, el Museu Molí Paperer de Capellades i visitar les diverses exposicions que hi havia a la vila, concretament la de les obres del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy a Casa Bas; “Grècia: Viatge a la presó a cel obert dels refugiats” al Saló Rosa de la Societat La Lliga; “Refugiats, l’odissea cap a Europa” al Museu Molí Paperer, i “Fora del paper” de dibuixos i escultures de Teresa Riba també al Museu Molí Paperer.