Google Maps enregistra els racons turístics més amagats de l’Anoia

63

20150602_092842.jpg

El Consell Comarcal ha coordinat el pas d’una càmera de Google per una vintena de rutes i espais d’interès turístic de l’Anoia. Els treballs d’enregistrament d’imatges es van realitzar del 2 al 8 de juny. Són molts els racons i quilòmetres que es van poder gravar, i es preveu que en un termini de 4 a 5 mesos ja es podran consultar a través de Google Maps.
La Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona ha arribat a un acord amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme per donar visibilitat als actius turístics de la demarcació. Especialment d’aquells espais menys accessibles, on el cotxe que elabora les imatges per a Google Maps no pot arribar.
En aquests casos s’utilitza el Google Trekker, una càmera lligada a una motxilla, que permet captar imatges dels punts on no es pot accedir amb vehicle. Gràcies a aquesta eina ja s’han pogut incloure imatges panoràmiques de rutes de muntanya, platges, parcs o emplaçaments exteriors d’arreu de Catalunya a l’eina “Street View” de Google Maps. Ara li ha arribat el torn a la comarca de l’Anoia.
Les excursions de Google per l’Anoia
A principi de juny, el Consell Comarcal va coordinar els treballs del Google Trekker, que va enregistrar una vintena d’espais i rutes arreu de la comarca.

En concret, a Castellolí s’han fotografiat dues rutes de barraques de pedra seca, mentre que a Sant Martí de Tous, la ruta de Sentfores i l’engorjat de la Fou. A La Llacuna s’han pres imatges del Puig Castellar, la Plana d’Ancosa, el Castell i les Fonts dels Hort i del Pla Novell.
D’altra banda, de Santa Margarida de Montbui s’ha plasmat l’entorn del Castell de Montbui i la Tossa amb l’alzina mil·lenària i la Fou de Can Milà. A Vilanova del Camí, el PR C-138 pujant al mirador de l’Aromir i passant pels Esgavellats. La càmera de Google també ha recorregut Santa Maria de Miralles, en concret, l’entorn del Castell de Miralles, el Balç de Fontanilles i el GR-7 de la serra.
A La Pobla de Claramunt s’ha enregistrat l’entorn del Castell de Claramunt i el camí de la Muntanya dels nens. També seran a Google Maps les rutes saludables a l’entorn del municipi d’Els Hostalets de Pierola i la ruta dels salts d’aigua de la Vall de l’Anoia, al municipi de Cabrera d’Anoia.