Les Golfes de l’Aurora acullen “Apex”, quan la dansa i la música es fusionen

50

El reconegut músic igualadí Albert Cirera és l’encarregat d’obrir, aquest divendres, el Cicle Les Golfes de la Programació Gener/Maig 2017, i ho fa acompanyat de les ballarines Denitsa Dikova i la també igualadina Glòria Ros. El punt de trobada és Apex, un maridatge de música i dansa en què aquests tres artistes de prestigi, formats en les millors escoles europees i amb una intensa trajectòria internacional, creen un espectacle de composició instantània basat en la tècnica i les emocions.

Tal com expliquen, “Apex es crea a partir de l’impuls i la percepció de cadascun de nosaltres, de l’encaix entre els clímaxs i les morts, les mutacions i la persistència, la subtilesa i la cruesa de sons i moviments. Un treball que es basa en els efectes de la composició dels cossos en l’espai, la informació de les formes, la intransigència del so, la immediatesa de l’acció”.

A Apex, els sons del saxo d’Albert Cirera i els moviments i gestos dels cossos de Denitsa Dikova i Glòria Ros es fusionen improvisadament. “La improvisació de dansa i música es el procés creatiu de composició musical i coreogràfica immediata, en el que l’acte d’invenció de l’obra és simultani i va a càrrec de les mateixes persones que el de la interpretació. Combina la interpretació amb la comunicació d’emocions i la tècnica, així com la resposta espontània entre els artistes participants”, afegeixen els creadors d’aquest espectacle únic i irrepetible.

Feu un cop d’ull el teaser de l’espectacle:

Tres artistes de prestigi internacional

L’igualadí Albert Cirera va iniciar els seus estudis de música clàssica a l’Escola Municipal de Música d’Igualada. Després de passar per altres escoles de música moderna de Barcelona, continua la seva trajectòria formativa a l’Escola Superior de Musica de Catalunya i al Royal Conservatorium de la Haya amb John Ruocco, on es gradua el 2007. Desde 2011 que lidera el seu propi quartet, Albert Cirera & Tres Tambors, però també participa en formacions com Duot, Agusti Fernandez Liquid Trio/Quintet, Free Art Ensemble, LandSpace, Javier Galiana & the Spice Berberechos, Wooookam, Triot, IED’8, Nelson Projecte, Asociacion Libre Orquestra, Esther Condal, El Petit de Cal Eril, etc. Amb aquestes formacions ha rebut diversos premis, com el de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya al millor grup amb Duot o el premi Enderrock de la crítica al millor disc de jazz per “Vol.2 Mode Joe” de Nelson Project; ambdós pemis atorgats l’any 2011. Ha tocat i continua tocant amb músics de renom a Catalunya i a diversos països de l’estranger: Espanya, Bèlgica, Hongria, Itàlia, Vietnam, Albània, Hongria, o Portugal, on resideix actualment.

Cirera és reconegut per el seu so vigorós, fraseig melòdic i abrupte a la vegada, i de gran versatilitat en estils; un estil i un talent que plasma en nombrosos projectes que van del jazz més clàssic al més contemporani i arriscat, fins i tot en alguns més propers al pop o la cançó d’autor.

Després de formar-se al Conservatori de Dansa Barcelona de l’Institut del Teatre i al Cannes Jeune Ballet francés, la igualadina Glòria Ros comença a ballar a l’Introdans Ensemble voor de Jeugd (Holanda), amb qui realitza gires internacionals. Més endevant, col·labora com a freelance amb una varietat d’artistes independents de camps artístics diferents. Una obra de videodansa amb el videògraf Moises Moricoli és guardonada amb el Primer Premi a Shortcuts – Experimental Dance Film Festival (Àustria). La igualadina, resident a Barcelona, compagina la interpretació amb la docència, impartint clases de dansa contemporània, clàssica i improvisació a Holanda, Polònia, Bulgària i Espanya. Des de fa dos anys, Glòria Ros col·labora amb la ballarina Denitsa Dikova, amb qui ha creat diverses peces de dansa amb música en directe i una obra de videodansa, aclamades en diversos festivals internacionals.

Graduada a la Dance Theatre de la New Bulgarian University, a Sofia, Denitsa Dikova participa en projectes col·laboratius, tant d’intèrpret com de creadora. Durant la seva carrera, rep la coneguda beca per DanceWeb – ImpulsTanz (Viena, Àustria) i el prestigiós Premi Ikar al Millor Espectacle de Dansa Contemporània per la seva peça “Lexic-on”.

Horari i venda d’entrades

Les representacions d’Apex, tindran lloc divendres 10 febrer a les 21 h. Com és habitual, després de la funció, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 12 € i 10 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.