Els globus aerostàtics a l’Acadèmia Igualada

10

A l’etapa d’Infantil estem desenvolupant el nostre projecte d’Igualada i en aquest camí ens hem aturat en l‘important i conegut Europeean Ballon Festival, una trobada de pilots de globus aerostàtics de tot Europa, concentrats en una sèrie de proves per demostrar les seves habilitats amb els globus.

No és casualitat que a Igualada es celebri aquest festival, ja que aquí es troba una de les fàbriques de globus aerostàtics més reconegudes .

I qui no ha somiat alguna vegada en volar, en passejar-se per el cel com els ocells, i travessar els núvols i les boires, veure la realitat de la terra des de la distància,… doncs molts, i els nostres alumnes, com a bon infants que són també gaudeixen de la fantasia de volar.

La reacció dels alumnes és d’entusiasme i de curiositat , als seus ulls un globus és un aparell immens, molt gran, envoltat de màgia, i ens han plantejat moltes preguntes de com pot volar, com ho pot fer?

Per contestar-les ens hem desplaçat fins el laboratori de l’escola , allà hem realitzat diferents experiments per entendre que: si es preparen unes condicions adequades(aire calent, aire fred, lleugeresa, vent,..)els globus s’enlairen , potser és difícil d’entendre però tots hem tingut l’experiència que les coses tenen una resposta, una explicació.

En aquesta unitat hem parlat de l’origen, de la mecànica, de l’estètica, de l’alegria de molts colors, de les formes curioses que tenen, en definitiva de la llibertat que transmet veure un globus immens dalt del cel volant , amb els seus colors brillants i la seva forma serena.