Germà Bel omple l’auditori del Museu de la Pell parlant sobre la visió exterior de Catalunya

52

Ahir al vespre, el auditori del Museu de la Pell d’Igualada es va omplir de gom a gom per escoltar a Germà Bel, diputat de Junts pel Sí i catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona.

L’acte l’organitzava l’Assemblea Nacional Catalana d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, dintre de la campanya #Fem Futur, amb la voluntat de combatre els arguments de la por de l’Estat espanyol i adreçada, sobre tot, a tots els demòcrates del país, votants de partits no independentistes que son partidaris del dret a decidir i que encara no tenen clar què votaran al referèndum.

Els temes foren dos: com és vista i tractada Catalunya des d’Espanya, partint de les experiències personals del Germà, com a diputat a Madrid i com assessor d’un ministeri i a partir, per altra banda, del seu coneixement sociològic i econòmic de les relacions Catalunya – Espanya.

Destacaríem per una banda la claredat de l’explicació del xoc entre les dues visions de país, d’Espanya, per una part, un estat unitari, i per l’altra, Catalunya, que es veu a sí mateixa com una nació diferent de l’espanyola. Sobretot el fet sorprenent que el fet diferencial dels catalans es percebut més nítidament Espanya endins que a Catalunya mateix.

Un segon tema de l’acte, a partir de preguntes del públic, va ser com es preveu i prepara la transició cap a la República Catalana al Parlament de Catalunya.

La gent va seguir amb gran interès l’explicació durant dues hores llargues. El tema, tal com es va presentar, va interessar molt i el ponent domina sobradament l’art de la comunicació.

El periodista Òscar Lòpez va fer la presentació de Germà Bel i dinamitzà l’acte.