La Generalitat retira la concessió de Monbus a la Hispano Igualadina

1088

El Govern de la Generalitat ha retirat la concessió de Monbus a la Hispano Igualadina després de l’allau de queixes rebudes en els últims anys tant de particulars – a través de les xarxes – com de formacions polítiques de la ciutat.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha complert la promesa feta el maig de 2011 de treballar per suspendre o retirar la concessió que té Monbus com a prestadora del servei regular d’autobusos entre Igualada i Barcelona. Castells va parlar directament amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, per dir-li que “tot i que jo no l’agafo mai, he vist moltes fotos pel Twitter de queixes sobre els horaris i el mal estat dels autobusos”. De fet, l’alcalde assegura que cada matí veu una cua espantosa a la parada del Passeig “però em pensava que feien cua per anar al paquistanès a comprar barres de pa, que fan unes ofertes boníssimes”.

Ara la qüestió està en trobar una nova empresa que es faci càrrec d’una nova concessió de la Hispano Igualadina. A sobre la taula hi ha dues ofertes que l’Ajuntament s’està plantejant. La primera és concedir-la a l’empresa Gibert, una idea que agrada molt al consistori perquè la majoria de regidors recorden que “de petits hi havíem anat molt amb l’escola a fer excursions i era molt divertit, ara volem que els usuaris habituals tornin a sentir-se com nens i que siguin feliços”. La segona opció és la de concedir-la al Ricard Tomàs, de Taxis Igualada, d’aquesta manera s’assegurarien que els autobusos no es perdessin pel camí. Ara bé, la pega és que ell sol no podria portar tots els autobusos, però per solucionar-ho la CUP planteja que els membres del seu grup podrien fer-se conductors perquè “tenim moltes hores mortes entre assemblea i assemblea”.

Mentre es fa oficial la nova concessió, des de l’Ajuntament diuen que els autobusos deixaran d’oferir el servei ja que “el tren és una alternativa viable per anar a Barcelona, volem que els igualadins visquin noves experiències dins d’un transport públic de qualitat”.