La Generalitat inicia els tràmits per retirar la concessió a Monbus de la línia Igualada-Barcelona

1703

Aquest divendres s’ha fet oficial per part de la Generalitat que s’inicien els tràmits per retirar la concessió de Monbus de la línia Igualada-Barcelona.

El Secretari General de Territori i Mobilitat, Ricard Font, ho ha anunciat en una compareixença a l’Ajuntament d’Igualada acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i d’altres regidors. Com ja es preveia de fa temps, la decisió s’ha pres arran de la múltiples i continues queixes dels usuaris -a través de les xarxes amb el #HispanoFail- i sobretot, pels 7 expedients greus oberts en un sol any a l’empresa gallega pels mals serveis, a part dels 16 expedients oberts que ja tenia. També gràcies a la pressió de diversos partits municipals -sobretot ERC- que portaven denunciant des de fa anys el mal servei de la Hispano Igualadina.

Castells ha agraït a la Generalitat que escoltés les queixes i fes una auditori per determinar-ne les conseqüències. A més, assegura que això és “l’inici d’un camí, que ningú es pensi que això serà ràpid, però ho estem fent molt bé” i ha tornat a demanar una mica més de paciència als usuaris. Els tràmits seran lents ja que ara l’empresa Monbus ha de donar audiència, és a dir, donar una resposta a l’auditoria feta.