Gairebé mil participants consoliden l’Alzheimer Race com a cita solidària i esportiva
G

21 de setembre de 2016

El matí de diumenge va tenir lloc a Igualada la segona edició de la cursa i caminada Alzheimer Race, que va comptar amb 852 persones inscrites (209 corredors i 643 caminants) i 111 persones addicionals que també hi van participar adquirint la samarreta el mateix dia de la cursa. El total de 963 participants superà la xifra de 600 inscrits que havia tingut la primera edició. També hi van col·laborar 87 voluntaris que van ajudar en l’organització.

2016_09_19a-corredors-i-caminants-a-punt-de-sortir-foto-de-josep-balcellsA partir de les 10 del matí el passeig Verdaguer i l’anella fluvial es van omplir de corredors amb samarreta groga i caminants amb samarreta verda que van participar en la segona edició d’aquesta cursa solidària que recull fons per a la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i que fou organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

El recorregut va ser idèntic al de la primera edició, amb la sortida i arribada a la plaça de la Masuca. Els corredors van recórrer íntegrament l’anella fluvial més un tram del carrer Joaquima Vedruna, amb un recorregut de prop de 7 km, mentre que els caminants van recórrer quasi 5 km.

El guanyador absolut de la cursa va ser Carlos Cervera, amb un temps de 23 minuts i 25 segons, i en categoria femenina va ser Yveth Camus, amb un temps de 28 minuts i 3 segons. En la categoria de 10 a 17 anys els tres primers van ser Axl Francia, Pau Colomer i Genadi Valls, i les tres primeres van ser Anna Torras, Carla Hurtado i Judit Prat. En categoria de 18 a 28 anys els tres primers van ser Carlos Cervera, Oriol Marimon i Albert Solé, i les tres primeres Èlia Sallés, Xènia Boquera i Marta Segura. En majors de 29 anys els tres primers van ser Javier López, Luis Simon i Antonio Martínez i les tres primeres Yveth Camus, Francina González i Eva Cantero. Els temps de tots els corredors estan disponibles a la web novotiming.com

2016_09_19b-liders-de-la-cursa-a-lavinguda-gaudiTambé es van donar premis a la persona més gran que va participar en la caminada, Joan Morist, de 84 anys, la persona més jove, Isis Montaner, de 7 mesos, i el caminant número 21, Marta Marginet, per la coincidència amb la data del 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, i amb el donant, el Forn de Pa Cal 21. Tots els inscrits van rebre una samarreta tècnica amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. En acabar l’acte es va realitzar un sorteig de d’obsequis entre tots els participants inscrits.

Els premis als guanyadors van ser entregats per Marc Castells, President del CSSI i Alcalde d’Igualada, Fermí Capdevila, tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Joana Varea, presidenta de la delegació Anoia de l’AFAB, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Menchu Vélez, treballadora social de l’Hospital de dia Sant Jordi.

L’acte va ser presentat per Yannick Ramis i durant el matí es va poder gaudir d’inflables per als menuts i de les actuacions d’Embolingats, grup jove de rumba catalana mestissa procedent de l’Empordà, Red Pèrill , cantautor pianístic que fa una barreja de soul, funk, psicodèlia i flow mediterrani, i Sweet India amb les seves danses de Bollywood.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFAB, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

La delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies. L’AFAB té com a tasca prioritària millorar la qualitat de vida del malalt d’Alzheimer i de les famílies afectades.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?