Gairebé 20.000 alumnes des d’infantil fins a secundària han iniciat el curs a l’Anoia
G

18 de setembre de 2016

Aproximadament vint mil alumnes han iniciat el curs a l’Anoia aquesta setmana, si comptem les llars d’infants, l’educació infantil i els estudis obligatoris de primària i secundària. Caldria afegir-hi també els 1.500 de  formació professional, 1.400 de batxillerat i els 400 universitaris del campus d’Igualada.

esclola
El curs s’inicia a la nostra comarca amb un lleuger increment de nens a P3 (augment de tres grups), però a l’educació infantil i el primer cicle de primària hi ha una reducció de sis grups. La causa és fàcil trobar-la: la crisi econòmica. Quan, el 2008, va començar el període crític, la natalitat va baixar força. Això té un reflex clar a les estadístiques. Que ara hi hagi un tímid augment de nens a P3 tant de bo fos una conseqüència dels inicis de la recuperació. El temps donarà respostes.

 
On es mantenen les xifres és a l’ESO. Els que ara tenen més de 12 anys  d’edat van néixer en plena època de vaques grasses (2004). Aquesta etapa dels estudis obligatoris -de fet, des de quart de primària- no nota encara el descens de la natalitat. Això succeirà en els propers anys. De moment, les  xifres es mantenen.

 
Les dades de matriculació de juliol que ha facilitat la Delegació d’Ensenyament assenyalen que es mantenen els grups de primer d’ESO, 52, però passa de 1.418 a 1.365 persones. En el total de l’ESO, hi ha 197 grups, cinc més que el curs passat, però el total d’alumnes ha crescut en quinze.

 
A l’etapa dels més petits, a les llars d’infants, a finals del curs passat hi havia 1.394 nens apuntats. A l’educació infantil de P3-P5 la xifra puja a 3.864 alumnes, mentre que a Primària, quan els estudis ja són obligatoris, hi havia 8.721 estudiants a tota la comarca, i a l’ESO, 5.211, a les 9 poblacions on hi ha instituts: Igualada, Montbui, Vilanova, Piera, Masquefa, Calaf, Capellades, Jorba (Mestral i Montclar) i Vallbona.

EDUCACIÓ INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA (dades de juny de 2016)

Més batxillerat que FP
dades-batxillerat-fp-veuanoiaPel que fa als estudis no obligatoris (FP i Batxillerat), és interessant observar com, dels aproximadament 1.200 alumnes que acaben quart d’ESO, s’acaben distribuint en 560 places de FP de grau mig, i unes 700 de batxillerat, en les vuit poblacions on es pot cursar a la comarca. Hi ha més alumnes que opten per aquesta opció, que dóna accés a la Universitat, i també als cicles formatius superiors de FP.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?