GaBinetada – Jaume Singla

39

L’aparell d’Estat, alarmat pel procés sobiranista de Catalunya, ha començat a clavar-nos gabinetades. No, no he fet una falta d’ortografia. He posat conscientment GABINETADA i no ganivetada. La ganivetada seria una punyalada o clavar-nos un ganivet, i el que fa l’Estat és fer una gabinetada, una decisió del gabinet -del president o del ministre- per tal de fer una llei específica en contra de Catalunya o dels seus representants institucionals.
Conscients de la voluntat majoritària del poble català, els autoritaris (tampoc m’he equivocat) estan molt nerviosos i ja no saben amb que més amenaçar-nos. Si fa mesos ens deien que una Catalunya independent “flotaria perduda en l’espai sideral” o que no podríem cobrar les pensions, ara ja han arribat al punt de fer lleis orgàniques, sense complir els preceptes constitucionals i sense buscar el consens bàsic amb les altres forces. Com serà la cosa que fins i tot en Duran Lleida -sempre al seu servei- ja els ha dit que no els donarà suport en la llei de reforma del Tribunal Constitucional!
Una reforma que, no ho oblidem, té per únic objecte inhabilitar al president de la Generalitat -i als diputats al Parlament de Catalunya- si prenen alguna decisió que no agradi a la direcció del PP. Qualsevol llei orgànica, constitucionalment, ha de tenir un informe previ del Consejo de Estado i del Consejo General del Poder Judicial però com que és a punt de tancar-se la legislatura a Las Cortes Españolas, el grup parlamentari del PP ha decidit tirar pel dret i aprovar la llei “en lectura única” i sense acceptar esmenes dels altres grups parlamentaris. El PP no té cap mania a passar-se la llei “por el arco del triunfo” violentant els procediments constitucionals, per tal de dotar-se d’eines que els permetin mantenir sota un jou legal, a tots els ciutadans de Catalunya.
Segons els “pensadors” del PP, els Catalans no podem prendre decisions perquè ho prohibeix la llei, en canvi ells poden incomplir totes les que faci falta.
Nerviosos com estan, acaben de donar un pas més. Dimarts el ministre de la guerra -un conegut dirigent de la indústria armamentista espanyola- amenaçava amb fer intervenir les forces armades “si alguien no cumple con su deber en Cataluña”.
Són gabinetades contra el poble català. Són punyalades contra un dret humà fonamental: el dret a decidir. Potser caldria recordar als ministres -i legisladors- bel·licosos que la Declaració Universal dels Drets Humans, consagra el Dret a Decidir de tots els éssers humans. I dret a decidir és decidir amb llibertat i sense amenaces ni gabinetades de cap gabinet, sigui del presidente, dels grupos parlamentarios, del ministre de la guerra o de la Casa Real.
Jaume Singla