Forta presència igualadina a la Renovació de la Flama de la llengua a Montserrat

150

El passat diumenge 18 de febrer es va celebrar a Montserrat la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. La ciutat d’Igualada, com ja és costum, també hi fou present per iniciativa de l’Associació Juvenil El Garbell, que s’encarregà d’organitzar la caminada fins al Monestir de Montserrat.

A les dues de la matinada, començà la caminada dels valents  excursionistes des del Casal Popular El Foment fins al monestir de Montserrat. Un cop arribats a Can Maçana, a les set  del matí, els esperava un esmorzar a base de coca i xocolata. L’arribada al monestir de Montserrat va ser vora les 10 del matí.

Després de la Missa Conventual, a les 12.00 del matí  es va dur a terme l’acte de la Renovació de la Flama a l’atri de la Basílica, amb el foc de la Flama que s’havia encès tres setmanes abans davant de la tomba de Pompeu Fabra.

La renovació de la Flama de la Llengua Catalana és una tradició que es remunta a l’any 1968, quan una vintena d’entitats agrupades en la Federació Catalana de Muntanyisme es van afegir a la celebració de l’any Fabra. Des d’aleshores, cada any, una entitat excursionista s’encarrega de renovar el comprimís amb la llengua, encenent-la a Prada de Conflent (on va morir Pompeu Fabra) l’últim cap de setmana de gener, transportant-la per diversos llocs emblemàtics del país fins a arribar a Montserrat, els encarregats de fer-ho aquest any 2018 han estat el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.

Des de l’organització volem donar les gràcies agrair el Casal Popular d’Igualada El Foment per la seva col·laboració.