La Fira de la Carbassa de Calaf girarà al voltant de gastronomia i cultiu del fruit de tardor

54

Una trentena de parades participaran el dia de Tots Sants, en la tercera Fira de la Carbassa de Calaf després de l’èxit de les passades edicions. El certamen, que gira entorn del cultiu, l’artesania i la gastronomia de la carbassa comptarà amb una trentena de parades i diverses activitats ubicades a la cèntrica plaça dels Arbres del municipi, entre les quals destaca el Concurs de carbasses gegants.

En aquesta fira, que s’obrirà al públic a les 10.00 hores, els visitants hi podran trobar parades d’artesania feta amb carbassa, objectes de decoració o utensilis per a la llar. També hi haurà estands relacionats amb el cultiu i amb la gastronomia d’aquest fruit de tardor.

A partir de les 10.00 hores es podrà degustar tastos gastronòmics de carbassa a preus populars a càrrec de restaurants locals a “Tasta Carbassa” on es podrà esmorzar, fer el vermut i dinar. També es durà a terme un taller d’experiències gastronòmiques amb carbassa, un espai de jocs totalment gratuïts i una exposició de fruits de tardor.

Seguidament, a les 11.00 hores, començaran els tallers infantils, es podrà visitar el campanar de Calaf i l’exposició “El sentiment de la urgència”, art en directe amb artistes locals “La carbassa i l’art” i per acabar s’entregaran els premis del Concurs de carbasses gegants.

Concurs de carbasses

Un dels atractius de la fira és el Concurs de carbasses gegants, que enguany arriba a la seva cinquena edició. Obert a tothom, qui vulgui participar haurà de portar la seva carbassa a les 8.00 hores a la plaça dels Arbres. En aquest punt es verificarà i es pesarà cada una de les carbasses. Seguidament, es col·locaran de manera que tothom qui vulgui les pugui admirar.

Les carbasses amb més pes seran les guanyadores. Hi haurà dues categories de premis, la general i la de l’Alta Segarra. Els premis de la categoria general seran de 200 euros per al 1r premi, 100 euros per al 2n i 50 euros per al 3r. En la categoria Alta Segarra el 1r classificat s’endurà 150 euros, el 2n 75 euros i el 3r 50 euros.