Finalitza la restauració dels gegantons Pia i Tomeu al Museu de la Pell

47

Els serveis de restauració del Museu de la Pell d’Igualada han retornat recentment el seu millor aspecte als gegantons de la imatgeria festiva local: concretament, han restaurat un trau al front de la Pia i diferents desperfectes del seu germà Tomeu a la cara, les mans i els braços.

Els dos gegantons, fills dels gegants Tonet Blanquer i Conxita Teixidora, han necessitat una acurada restauració que ha tingut lloc als tallers del mateix Museu i que ha dut a terme la seva restauradora i conservadora, Rosa M. Junyent, amb l’ajut de Pep Solé.

Aquests gegantons i la resta de gegants, capgrossos, dracs i víbries de la ciutat es poden visitar a la Casa de la Festa, al recinte del Museu de la Pell, de dimarts a divendres, de 10 a 14h, els dijous i divendres, de 16 a 18:30h i els caps de setmana i festius, d’11 a 14h. També des del Museu s’ofereixen visites guiades i un taller per a escolars, on s’explica la imatgeria i el bestiari igualadins i el significat de la festa com a valor de participació col·lectiva.