Finalitza la 1a fase d’adequació per traslladar l’Espai Jove de Vilanova a l’emblemàtica masia de Can Muscons

41

Cada cop falta menys pel trasllat de l’Espai Jove de Vilanova del Camí a l’edifici de Can Muscons. Aquests dies ha finalitzat una primera part de les obres a l’emblemàtica masia per permetre la ubicació d’aquest equipament juvenil. El nou Espai Jove disposarà d’una zona lúdica amb Playstation, un futbolí i jocs variats; una zona d’estudi i el servei d’informació i assessorament juvenil que actualment s’està prestant al Centre Cívic del barri de la Pau.

En una primera fase d’obres, s’ha adequat la part interior de l’edifici, per tal de dotar-lo d’una classe on es doni continuïtat al servei d’Estudi Assistit que des de la regidoria de Joventut es ve oferint des de fa uns anys. Així mateix, s’ha fet arribar a l’edifici connexió a internet, ja que es disposarà d’un espai equipat amb 5 ordinadors, perquè els joves puguin fer-ne ús. Sols resta el trasllat del mobiliari pensat pel nou Espai Jove.

En una segona fase, hi ha previst adequar la part exterior i afavorir l’accessibilitat a l’equipament municipal. Les obres a l’exterior començaran aviat i consistiran en la instal·lació de fanals fotovoltaics i una vorera. Les millores busquen dotar d’un pas per a vianants i il·luminació en el tram que hi dóna accés des del Parc Fluvial.

La regidora de Joventut, Eva Vadillo, creu que el nou equipament serà una millora substancial, ja que dotarà als joves d’un espai de referència propi per accedir, informar-se i iniciar aquells tràmits i passos que els pertoquen en el seu trànsit a la vida adulta. Vadillo afirma que “és una demanda dels joves que per fi s’ha pogut portar a terme, perquè era inconcebible que el municipi no disposés d’un espai exclusiu per al jovent” i afegeix que “entenent la necessitat que hi havia per crear aquest espai, s’ha tingut en compte en els pressupostos municipals, per poder adaptar Can Muscons en la mesura que es requeria”.

Vadillo espera que l’obertura del nou Espai Jove pugui fer-se abans de finals d’any, però “la idea és obrir de forma progressiva per anar valorant l’adaptació dels joves a l’espai”, diu.