Finalitza el projecte de Creu Roja “Menja sa a l’insti” a Montbui

59

insti.jpg

El passat divendres 29 de maig va finalitzar el Projecte “MENJA SA A L’INSTI”, amb un dinar grupal al que van assistir tots els alumnes del projecte, l’equip de monitors, la directora del centre, Montserrat Costa i d’altres treballadors del centre.
Aquest projecte està emmarcat dins de l’estratègia de Creu Roja per a treballar accions enfocades a donar suport a l’alimentació infantil i saludable. En aquest sentit, i des del passat 19 de gener, es va habilitar un aula com a menjador de l’IES Montbui, que ha acollit fins el passat divendres a 25 alumnes del centre, de forma diària. A banda tenim 4 alumnes més incorporats al projecte, que han participat del projecte en un altra modalitat. A més durant el període no lectiu, aquest joves tenen garantida l’ajuda d’alimentació, perquè el recurs pretén ser integral, mentre les famílies estiguin en situació de vulnerabilitat social, i compleixin amb els requisits d’accés al projecte.
De fet és una de les 5 proves pilots que s’han posat en marxa arreu del territori català i el cost íntegre del projecte ha estat assumit per Creu Roja.
Al projecte han participat 10 persones voluntàries, que han rebut la formació de manipulació d’aliments i consells bàsics per a garantir les mesures higièniques en matèria alimentària. Val a dir que professionals de l’Agència de Salut Pública han participat des de l’inici del projecte en matèria d’assessorament. L’empresa que ens ha subministrat els àpats diaris és Cuinats Torres, que ja té experiència en el subministrament a d’altres centres escolars, i a més en tot moment ha seguit les indicacions nutricionals pautades pel projecte.
Els resultats han estat molt positius per part de totes les part implicades, i de cara al proper curs la idea és donar continuïtat al projecte, ara que s’ha consolidat plenament.
Des de Creu Roja Anoia, volem agrair a l’IES Montbui la seva implicació des de l’inici en el projecte, a les persones voluntàries de Creu Roja Anoia i de Som Poble pel seu compromís diari per a que aquest fos una realitat, i a l’Agència de Salut Pública la seva predisposició per a que l’espai de menjador complís amb plenes garanties sanitàries i higièniques.
Us desitgem que passeu un molt bon estiu i que ens tornem a trobar totes i tots al setembre.