Experiments, excursions, experiències i emocions a Escolàpies Igualada

63

A les Escolàpies, la classe de les Llunes aprèn sobre la fruita

Aquest trimestre els infants de P-2, les Llunes, han començat un nou projecte: les fruites. En aquest projecte els nens i nenes han conegut diferents tipus fruites i han descobert la seva olor, la seva textura, la seva forma i el seu gust.

Després d’aprendre’n els noms, els infants van anar al mercat de la Masuca a comprar les diferents fruites. Un cop a l’aula, els nens i nenes van observar cada fruita per dins i per fora, la van olorar, tocar i tastar a trossets o amb sucs naturals.

Finalment, van jugar a la caixa sorpresa, un joc que consisteix en introduir la mà en una caixa tancada amb una cortina i endevinar què hi ha dins, en aquesta ocasió, quina fruita és, mitjançant el tacte.

A les Escolàpies, les Formigues comencen el Projecte Ratolí amb els alumnes de 4t de Primària

En l’inici d’aquest segon trimestre els alumnes d’E. Infantil han començat el Projecte Ratolí. L’objectiu d’aquest projecte és establir una relació entre l’alumnat de I-3 (les Formigues) i l’alumnat de 4t, que tindran el paper de tutors. D’aquesta manera es crea un vincle entre alumnes de diferents etapes, s’integra l’aprenentatge cooperatiu dins la programació d’activitats de l’escola i es fomenta el bon ús de les TIC.

Per començar el projecte es va realitzar una avaluació individual sobre l’ús del ratolí als infants de I-3 i es va explicar el projecte als alumnes de 4t: en què consisteix, com s’organitzarà i què esperem d’ells (quines són les pautes i consignes a seguir). Un cop realitzada aquesta la primera fase, es van distribuir els alumnes per parelles (alumnes de I3 amb alumne de 4t) i es va començar a treballar a l’aula d’informàtica.

APILO, Taller de les Emocions i visita a “La Casa de la Festa”, les activitats de 1r de Primària de les Escolàpies

El passat 30 de gener van arribar a les Escolàpies l’APILO i el seu amic Marc, dos intrèpids personatges que volen conscienciar tota l’escola i tota la ciutat de la necessitat de cuidar el nostre planeta. Els nens i nenes de 1r de Primària vam gaudir del fantàstic conte que ens van explicar.

L’alumnat de 1r també va participar al Taller de les Emocions amb l’activitat “Canvia el Xip” que pretén donar eines als infants per tal de pensar estratègies per afrontar situacions adverses mitjançant un joc col·lectiu.

Finalment, ja que s’havia treballat el temari a classe, els alumnes van anar a visitar “La Casa de la Festa” on van poder veure de prop els gegants, capgrossos i dracs i en van conèixer la seva història gràcies al David.

L’alumnat de 2n de Primària de les Escolàpies coneix el cicle urbà de l’aigua i gaudeix d’un concert d’orgue

Dins del marc d’Escola+Sostenible, l’alumnat de 2n va gaudir d’una xerrada sobre el cicle urbà de l’aigua. El Gabriel, que duia a terme l’explicació, va preguntar en primer lloc als alumnes: D’on ve l’aigua de l’aixeta? On es guarda l’aigua quan arriba a Igualada? On va a parar l’aigua bruta? Puc beure l’aigua de l’aixeta?

A partir d’aquestes preguntes els alumnes van comentar què en sabien i, a continuació, el Gabriel va explicar tot el recorregut que fa l’aigua a la ciutat amb l’ajuda d’un vídeo. Finalment els alumnes van participar en l’elaboració d’uns experiments i van rebre consells per tal de poder fer un bon ús de l’aigua.

Per altra banda, els alumnes de 2n també van fer una visita guiada per observar i escoltar el so de l’orgue de Santa Maria en un concert realitzat per l’organista de l’Escola de Música d’Igualada. La visita va ser impressionant i va deixar a tots els alumnes bocabadats en veure la magnitud de l’església i escoltar el so de l’orgue ressonant arreu.

La Ciutat d’Igualada, nou projecte per als alumnes de Tercer de les Escolàpies

L’alumnat de 3r de primària està treballant en un projecte sobre la Ciutat d’Igualada. Al llarg del trimestre realitzaran diverses sortides per tal de conèixer els llocs més importants de la nostra ciutat, com ara el casc antic o l’Ajuntament. Aquesta setmana, per exemple, han anat a conèixer la Biblioteca de Cal Font.

Allà, tots els alumnes van poder escollir un llibre en préstec per tal de fomentar el gust per la lectura. La relació amb la Biblioteca seguirà al llarg del trimestre per arribar a conèixer totes les possibilitats que pot oferir.

A les Escolàpies, les famílies dels alumnes de Cicle Mitjà col·laboren al projecte “Alimentació i salut”

El passat dia 15 de febrer els alumnes de cicle mitjà van poder gaudir d’una col·laboració per part d’una mare d’una alumna de tercer. Aquesta col·laboració, unes pinzellades sobre la dieta vegetariana, queda emmarcada dins del projecte del cicle que s’està duent a terme: alimentació i salut.

En les properes setmanes, l’escola comptarà amb altres col·laboracions per part de les famílies, per tal d’enriquir amb coneixement l’alumnat a partir de testimonis propers.