Èxit del Grup de Teatre Naltrus en l’estrena d’Un mar de dol

63

En el marc del 10è aniversari del Grup Teatre Naltrus, l’elenc colomí va presentar una nova funció. Diumenge 9 de juny, el Teatre Municipal l’Estrella de Santa Coloma de Queralt va acollir l’estrena d’Un mar de dol, adaptació de la clàssica obra de Federico Garcia Lorca La casa de Bernarda Alba. Una aposta atrevida, al capdavall sempre és arriscat interpretar versions d’autors tan reconeguts i consagrats, però que va ser superada amb nota pel grup de Santa Coloma.

L’obra del dramaturg andalús, ambientada en l’Espanya rural de principis de segle XX, explica la història d’una vídua, Bernarda Alba (Meritxell Armesto), que vol mantenir sota el seu jou les dones que habiten a la casa familiar: les filles Angustias, Amèlia, Magdalena, Martirio (Laia Mestres), Adela (Anna Botey), i la criada Poncia (Maria Contreras). El conflicte sorgeix quan la més petita i il·lusionada de les germanes, Adela, decideix rebel·lar-se contra la voluntat de la matriarca.

Es tracta d’una adaptació que ha exigit una gran treball previ per part dels Naltrus Teatre. Tan per la dificultat del text, no debades en l’adaptació de l’obra desapareix la participació d’uns quants personatges principals, com per l’energia i el dramatisme que les actrius havien de saber transmetre. Cal saber destacar, en aquest sentit, la magnífica interpretació de les quatre actrius del repertori, especialment en aquelles escenes de més càrrega emotiva i que exigien transmetre més força escènica.

El programa de celebració del desè aniversari de la companyia colomina prosseguirà durant la Festa Major de Santa Coloma amb l’organització d’una exposició i un fulletó commemoratius. Ja durant la tardor, el Grup Teatre Naltrus tornarà a responsabilitzar-se del V Concurs de Teatre Amateur de Santa Coloma de Queralt, que tan bon acollida té al municipi des del 2015.