Si esquies cuida’t la pell

15
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

En aquests dies en què les pistes d’esquí segueixen treballant a ple rendiment, si et planteges passar un o diversos dies gaudint de la neu, hauràs de conèixer com protegir la teva pell dels factors que et poden perjudicar.

El fred, el vent i la influència dels raigs solars a l’altitud de les muntanyes, són factors naturals que poden danyar la pell si no la protegeixes com cal. A continuació et donem uns consells perquè sàpigues el que està a la teva mà per seguir lluint una pell sana un cop tornis a la teva rutina.

A continuació et donem altres 5 consells:

1-L’efecte del sol a grans altures pot ser especialment nociu, fins i tot més que a l’estiu, per això la protecció solar aplicada amb anterioritat a l’exposició (una mitja hora), és obligatòria i et recomanem que no escatimis en el grau de factor de protecció, escullis un mínim de 50 i et repeteixis l’aplicació, com a mínim cada dues hores.

La neu té un efecte reflector i potencia en un tant per cent molt elevat els efectes perjudicials dels rajos ultraviolats, els quals a més de mil metres d’altitud augmenten en un 10% els seus efectes nocius.

Sabem que els efectes del sol en una pell desprotegida passen per les taques i arrugues que ens fan envellir de forma prematura. El gest d’aplicar la crema a la cara hauria de ser un ritual durant tot l’any i en qualsevol situació, aquest és potser el millor consell per a la salut la teva pell.

2-Abans de sortir, recorda que el vent pot aparèixer en qualsevol moment i el seu efecte directe i perjudicial sobre la pell de la cara es pot combatre amb una correcta hidratació. Pel que la teva rutina durant aquests dies freds i de major exposició hauria de seguir el següent ordre en l’aplicació dels productes cosmètics: en primer lloc després de la higiène, aplicarem un sèrum, a continuació la crema hidratant, el contorn d’ulls i finalment el protector solar.

3- Tingues cura especialment dels teus llavis. La sequedat pot aparèixer si no t’has aplicat amb freqüència un bon protector labial que contingui en la seva composició filtre solar.

4-Encara que forma part dels accessoris bàsics de qualsevol esquiador, et recordem que unes bones ulleres et protegiran la visió i al mateix temps cuidessin que vent i el fred no siguin agressius amb la pell al voltant dels ulls.

5-Pensa en la globalitat del teu cos quan parlem d’hidratació. Les temperatures sota zero penetren en el cos sota la pell de manera que la sequedat dèrmica està gairebé assegurada. Protegeix-te amb una bona loció corporal que t’hidrati en profunditat tot el cos i en especial les zones més sensibles com: les mans, els colzes, els peus i els genolls.

Yvette Pons