Esquerra denuncia les multes imposades a veïns de Vilanova del Camí per penjar cartells de l’1-O

233

Esquerra Republicana denuncia que diversos conciutadans de Vilanova del Camí s’enfronten al pagament de multes de 500 euros per enganxar cartells relacionats amb l’1 d’octubre.

Els fets es remunten al vespre del dia 20 de setembre de 2017, quan un grup de persones es trobaven a la Plaça del Mercat amb material de campanya de l’1 d’octubre. Una patrulla de la Policia Local del municipi va identificar‐los i, posteriorment, l’Ajuntament de Vilanova del Camí va iniciar un expedient sancionador.

La denúncia se sustenta en què els acusats van vulnerar suposadament unes ordenances cíviques –aprovades pel govern local‐ tot i que segons Esquerra en cap moment se’ls va veure enganxar cartells sinó només disposar de material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre.


El grup d’ERC considera que “aquesta actuació vulnera les llibertats ideològica i d’expressió i considerem del tot desproporcionades les sancions econòmiques imposades als nostres conciutadans, els únics ciutadans de tot Catalunya, tret dels presos polítics, perseguits per la seva ideologia.

En aquest sentit, consideren “inadmissible perseguir ciutadans per la seva ideologia i, en
definitiva, considerem que la sanció està fora de lloc i és del tot desproporcionada i s’interposa amb l’objectiu d’assenyalar i castigar a les persones que, en temes determinats, no pensen com l’equip de govern”.

Les denúncies rebudes que són més de 10, de moment, es troben en mans d’advocats per ser recorregudes en el termini legal establert.