Es reinicia la teràpia amb gossos als centres del Consorci Sanitari

61

Aquest mes de maig els centres del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) han reiniciat la teràpia assistida amb gossos. Després d’uns mesos sense el gos que assistia a les teràpies, el Trasto, degut a una malaltia, el seu tractament i la posterior convalescència, ara el gos ha tornat ben eixerit i sa.

Els pacients dels diferents centres del Consorci Sanitari van conèixer al Trasto el gener del 2018 i setmanalment visitava la Residència Pare Vilaseca, l’Hospital de dia Sant Jordi, el Centre de dia Montserrat, i el Centre de dia Mar i Cel. I ara, el retrobament després d’uns mesos ha estat molt emotiu.

Aquest vincle entre el gos i els usuaris que els aporta grans beneficis i ara ja poden tornar a gaudir de la seva presència en les sessions terapèutiques, en les quals es treballa amb objectius de millora i/o manteniment en l’estat físic, social, emocional i cognitiu dels pacients. Tot això és possible gràcies a l’equip de professionals del CSSI i al treball d’ensinistrament del Trasto per part de la seva cuidadora, la Ingrid.