Es busquen voluntaris per al Camp de Treball arqueològic per a recuperar el Molí del Mig de Copons

253

copons.jpg

Del 27 de juliol al 7 d’agost el municipi de Copons iniciarà la segona edició del Camp de Treball arqueològic per a la recuperació del Molí del Mig els matins de 8:30 a 13:30 hores. El Camp de Treball està obert a totes els persones de la comarca que desitgin ajudar en la millora del patrimoni cultural del territori i desitgin descobrir l’arqueologia de ben aprop.
Aquest Camp de Treball impulsat per l’Ajuntament de Copons i dirigit de nou per arqueòlegs de l’empresa CatPatrimoni, ja va obtenir els primers resultats l’any passat amb l’aparició d’una volta i unes mines subterrànies que possiblement daten la construcció del molí a principis del segle XVII. A més a més, es va poder comprovar que el Molí del Mig contenia dos molins als seu interior: un de blat i un d’oli, fet que el fa únic en tot el territori.
Un patrimoni que fins ara havia restat amagat sota les runes del Molí del Mig i que va sortir a la llum gràcies a la tasca dels voluntaris. Per això, aquest any es vol continuar treballant en una segona fase d’excavació per finalitzar el treball.
Un cop finalitzada l’excavació, s’habilitarà el recinte del Molí del Mig com a centre d’interpretació dels usos de l’aigua per part dels humans i un dels principals exponents dels molins d’aigua del riu Anoia.
Tots aquells interessats es poden inscriure’s en el camp de treball presencialment a l’Ajuntament de Copons o trucant al 93 809 00 00. Rebran esmorzar i samarreta de regal.

Els Molins d’Aigua de Copons són patrimoni cultural indiscutible del municipi i del riu Anoia ja que expliquen una forma d’aprofitament de l’aigua molt peculiar a partir de creació de basses i mines subterrànies per abastir el conjunt de molins que s’aplegaven al voltant del riu. Recuperant un dels principals exponents d’aquests béns patrimonials es pot recuperar una part important de la història de la vila.