ERC Igualada denuncia que Marc Castells “apuja els impostos d’amagat”

91

ERC Igualada torna a denunciar que el govern municipal encapçalat per Marc Castells ha apujat els impostos, en aquest cas l’IBI (impost sobre béns i immobles) un 1’8%, que representa 400.000€ més, malgrat haver anunciat que el rebaixaria. Els republicans recorden que des que Marc Castells és alcalde els igualadins han passat de pagar 15.654.435€ a 19.143.300€ i enguany els ciutadans pagaran 400.000€ més en impostos. Alhora, des d’ERC apunten que Igualada és una de les ciutats on les famílies igualadines paguen més taxes de tot Catalunya comparant Igualada amb ciutats similars. D’aquesta manera, els igualadins paguen 444€ més que els vigatans, 562€ més que els vilafranquins o 1065€ més que els ciutadans d’Esplugues de Llobregat.

Des d’Esquerra consideren “un greuge comparatiu” amb les altres ciutats de Catalunya atès que a Igualada es paguen molts més impostos i a la vegada tenim uns serveis pitjors i problemes molt importants amb “la neteja, el manteniment de carrers, la feina, el comerç, la igualtat d’oportunitats, l’habitatge o el futur dels joves” i no s’afronten els reptes importantíssims que té la ciutat com el POUM o la justícia social. És per això que ERC no pot “acceptar de cap de les maneres que es sotmeti a encara més impostos els igualadins per pagar la festa i el confeti d’un govern obsessionat per la foto i la propaganda” i lamenta profundament “que l’alcalde Castells, enrocat en la seva majoria absoluta, no vulgui ni tan sols assentar-se a parlar amb Esquerra tot i haver proposat una bateria de mesures per gastar menys, estalviar més i distribuir millor els diners a la ciutat”.

Els republicans reiteren que “estenem un any més la mà a Marc Castells tot i que segueixi ignorant totes i cadascunes de les nostres propostes i prefereix pactar amb el PSC i el PP, però persistirem per intentar fer d’Igualada una ciutat per a tothom”.