ERC Igualada creu que la despesa per la Consulta del barri del Rec és desproporcionada

87
Carolina Telechea, Josep Maria Palau i Enric Conill.
Carolina Telechea, Josep Maria Palau i Enric Conill.

Esquerra Igualada considera “absolutament necessari” que el govern de la ciutat es posi a treballar per elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), el planejament urbà per decidir com ha de ser la ciutat i afrontar els reptes de “reinventar, repensar i transformar” Igualada.

Després que el govern municipal anunciés en què consistiria la Consulta de Projectes pel barri del Rec, i ja finalitzada la primera fase, ERC torna a reclamar la necessitat d’un nou POUM i asseguren que «el concurs d’idees que s’ha iniciat al Rec és una cortina de fum per tal de no afrontar de cara el POUM i refugiar-se en un suposat procés participatiu que serà l’enèsima reflexió que s’haurà fet sobre el barri del Rec, sense aplicació real i que a més a més costarà 125mil euros a tots els igualadins». Des d’ERC Igualada constaten que “evidentment el Rec ha d’evolucionar però ho ha de fer conjuntament amb la ciutat, amb un projecte comú i que també englobi la Conca d’Òdena. Precisament el nou planejament és l’element que ha de donar eines reals al barri per a la seva transformació”.

La formació republicana critica la falta de posicionament de l’Ajuntament, en tot el procés del barri del rec, que el mateix govern impulsa, i alhora consideren “incomprensible que tot es faci sense cap reflexió prèvia i conjunta sobre la ciutat i la Conca”.

Finalment des de les files republicanes denuncien que el govern no afronta aquest “repte comú per por i interessos electoralistes” i asseguren que «el concurs del Rec no es pot usar com una cortina de fum per evitar afrontar la responsabilitat de governar, com a excusa per no fer res i així no patir cap desgast electoral”. Demanen al govern que vegi el POUM com «una eina de creació d’oportunitats i l’afrontin perquè Igualada mereix tenir un govern que sàpiga on va i que tingui projecte de ciutat més enllà d’estridències pomposes i que, com estem acostumats, acabin en no res”.