ERC diu que “cada vegada és més visible que som una alternativa de govern a Igualada”

27

En arribar a l’equador de l’actual mandat municipal, Esquerra Republicana a Igualada va oferir una roda de premsa de balanç posant sobre la taula l’acció de govern duta a terme pel grup del PDeCAT. El portaveu del grup republicà, Josep M. Palau, va assegurar que “durant aquests dos anys veiem un estancament a la ciutat, sobretot comparativament amb altres ciutats del país”, i va mostrar el grup d’Esquerra “com l’alternativa de govern a Igualada, aportant solucions als problemes existents i afrontant els reptes de ciutat”, afirmava. “La ciutat continua bastant igual que fa dos anys, altres ciutats estan fent passes per encara el seu futur, i aquí ens quedem enrere”. El portaveu republicà afegia que “cada any acaben una carrera prop de 400 joves igualadins, i veuen que a la ciutat quasi no hi ha oportunitats laborals de qualitat. Això implica haver de marxar a treballar a fora”.

Palau va plantejar una aposta ferma i decidida dels republicans per activar els sectors amb més futur econòmic, com les TIC i el disseny, “ajudant més i millor a les PIMES, autònoms
i a les empreses en l’R+D, com a política imprescindible”, explicava Palau, sense deixar de
banda el comerç igualadí, on el govern no ha fet els deures de revitalització. “Si aquí hi ha bons sous, Igualada serà una ciutat potencialment forta a nivell comercial. No n’hi ha prou en què ens vinguin milers de persones al Rec.0 dues vegades a l’any”. Palau creia fermament que “cada vegada és més visible que som una alternativa de govern a Igualada, hi ha un intens treball de dos anys i en algunes coses hem condicionat al govern de Marc Castells, com l’auditoria a la Hispano Monbus, o la congelació de l’IBI”.

La regidora Carolina Telechea, va posar de relleu el projecte republicà d’una política educativa “que ens faci ser la ciutat amb menys fracàs i abandonament escolar de Catalunya, com a principal antídot davant les desigualtats i la pobresa en el futur”, afirmava Telechea. “Aquí paguem molts impostos i la ciutat no és capaç d’oferir una igualtat d’oportunitats per a tothom”, deia. Telechea afegia que “hem de promoure un Projecte Educatiu de Ciutat on tots els agents educatius s’hi impliquin”. La regidora republicana també va fer referència a la necessitat de treballar en millors polítiques d’habitatge, “amb l’objectiu que cap persona hagi de pagar pel lloguer del seu habitatge més d’un terç dels seus ingressos”. En aquest sentit, els republicans es marquen com a reptes a afrontar la creació de més i millor feina a la ciutat, fer d’Igualada una ciutat d’igualtat d’oportunitats i planificar i connectar la Igualada del futur. ERC Igualada, doncs, reclama “una acció transformadora, més enllà de l’oferta
d’entreteniment”. Finalment Enric Conill criticava “la manca de planificació de futur de la ciutat per part del govern, que no té un projecte de futur per Igualada, sinó una mirada curterminista i sense visió de Conca”, explicava Conill. El republicà va reclamar la responsabilitat del govern d’elaborar un nou POUM, “l’eina més important de planejament de la ciutat”, assegurava, i acabava afirmant que “el govern s’omple d’excuses per no afrontar el repte que té amb el seu planejament. Aquí es fan coses aïllades, però no en una direcció clara. Que no afronti el nou POUM és escandalós, només fan que donar una pila d’excuses. El planejament no només serveix per a créixer, sinó també per a transformar, i seguim sense donar sortida als problemes més seriosos de la ciutat, com l’estat dels barris”.

 

Jordi Puiggròs