Entrevista a Tety Vives Boersma, jugador igualadí de la selecció holandesa d’hoquei

214

“A l’hoquei actual pots guanyar a qualsevol equip”

El jugador de l’Igualada Hoquei Cliub, Tety Vives Boersma és el petit de dos germans igualadins que aquest setembre disputaran els Roller Games de Xina, els mundials de patinatge. Tan ell com el seu germà gran, l’Èric, que juga al Piera de Lliga Nacional Catalana,
disputaran quest campionat amb la Selecció Holandesa.


Abans de res, què hi fan dos igualadins a la selecció holandesa d’hoquei?

La nostra mare és holandesa i nosaltres tenim la doble nacionalitat. Un dia es van posar en contacte amb nosaltres des de la selecció holandesa. Llavors vam decidir tirar endavant i començar aquesta gran aventura.

Com es presenten els Roller Games de Xina per a la selecció holandesa?

Bé, ens han posat al Mundial B, on hi som els vuit equips que vam quedar últims al passat mundial de França, i ens ha tocat un grup on hi ha Angola, que és una selecció molt dura amb
la majoria de jugadors nacionalitzats portuguesos. Crec que ens costarà molt però intentarem disputar cada minut i, si podem, donar alguna sorpresa.

Us heu marcat algun objectiu a nivell competitiu?

No, no en tenim cap d’objectiu. Però cada any intentem millorar una mica. Estem intenant canviar l’estil de joc, per buscar cada vegada tenir un estil més espanyol. Crec que cada cop s’estan adaptant més i millor.

Per fer la preparació pels Roller Games, us heu hagut de desplaçar a Holanda aquest estiu?

Precisament ells van venir a finals de temporada a Igualada i a Piera, ja que el nostre segon entrenador a la selecció és l’entrenador del Piera i ho va organitzar ell. Però això era quan jo encara estava en dinàmica amb l’Igualada i no vaig poder entrenar amb ells. També van fer alguns tornejos per França i ara ens tornarem a reunir per acabar de concretar els últims detalls i anar el màxim preparats cap a Xina.

Creus que aquesta 1a edició d’aquest campinat pot ajudar a que creixi el reconeixement de l’hoquei a nivell mundial?

Jo espero que sí, tot i que es fa a Xina, que és un país on l’hoquei es practica molt poc. Però els Roller Games són un combinat d’esports de patinatge, amb uns quaranta països, i crec que ens pot ajudar a donar visibilitat al nostre esport i fer que guanyi reconeixement a tot el món.

En aquesta aventura també t’hi acompanya el teu germà Èric. Com es viu això a casa vostra?

Pels dos és més fàcil perquè hem jugat molts anys junts a l’Igualada i ens es fàcil jugar junts. Anar amb el teu germà sempre és més fàcil i a més ell domina més l’idioma que jo i m’ajuda molt. A part, també fa de traductor amb l’entrenador i és el capità. Jo em puc defensar perquè els entenc bastant, però expressar-me els primers dies em costa bastant. I a casa els nostres pares estan molt contents, és clar.

Amb l’Igualada heu fet canvis significatius a l’equip, com valores les dues noves incorporacions?

L’Oriol Vives ja havia jugat aquí al club i és un jugador que té molt gol. Crec que ha sigut un dels millors fitxatges que hem fet en els últims anys. El Gerard Miquel, que el conec de fa molts anys, és un molt bon jugador, ràpid i elèctric. Crec que els dos ens podran aportar moltes coses.


L’equip d’aquesta temporada és molt jove. Creus que us pot pesar la falta d’experiència?

Aquest any marxen l’Emmanuel García i el Francesc Bargalló, que eren dos veterans, dels quals he après moltes coses ja que sóc dels més joves. Però aquest pot ser un bon any i crec que el Roger Bars i jo ens estem començant a consolidar-nos ja que ja portem dos anys a l’OK Lliga i podrem ajudar als veterans.

T’agrada el calendari que us ha tocat per aquesta temporada?

El calendari sempre és indiferent, però per mi és millor començar amb equips del teu nivell. L’any passat vam començar amb el “tourmalet” i arribes a final de temporada amb la sang més calenta. Crec que aquesta temporada podrem afrontar el final de temporada des de més amunt sense haver de patir tant per salvar-nos o per classificar-nos per Europa. A l’hoquei actual pots guanyar a qualsevol equip.

Com veus el nivell dels equips?

Crec que ara mateix la lliga portuguesa segueix sent la millor del món, tot i que a la lliga espanyola hi ha dos equips que es diferencien bastant, que són el Barça i el Reus, que és l’actual campió d’Europa, i també hi ha el Liceo gallec que sempre està a un bon nivell. Els altres equips tenim un nivell molt igualat i en aquest sentit és una lliga molt maca ja que qualsevol partit el pots guanyar o el pots perdre.

A nivell personal, la passada temporada vas fer un gran paper. Què li demanes aquest any a la temporada?

El que li demano és poder gaudir de l’hoquei, que és el que m’apassiona, i els gols són el menys important. Intentaré ajudar al màxim a l’equip, tant en defensa, que també és un aspecte que m’agrada molt, però sobretot en atac i crec que a pilota aturada puc aportar, i després bastant gol.

Otger Gabarró