Entrevista a Miquel Espinosa, director general d’EADA Business School
E

23 de juliol de 2017

“L’Anoia té un teixit empresarial amb forta tradició”

Sóc nascut a Barcelona. Llicenciat en Ciències Econòmiques i empresarials. Des del 2009 sóc Director General d’EADA Business School Barcelona, una escola de negocis especialitzada en el desenvolupament de directius i en la formació d’empreses i institucions econòmicament eficients i socialment responsables.

Miquel, és la segona edició del MDP a Igualada. Content dels resultats?
Molt content, de fet. Només cal veure la satisfacció dels participants el dia de la cloenda per sentir-se’n, així com la satisfacció de la UEA i també dels propis docents, que han fet plegats aquest camí que és sempre l’aprenentatge. En un altre pla, la aloració del programa està al nivell de 4,5 sobre 5, per tant, sí, n’estem contents.

Per què a Igualada per fer un curs d’aquestes característiques?
Bé, l’Anoia té un teixit empresarial amb forta tradició i amb casos d’una gran puixança i èxit. Després d’algunes crisis i problemes diversos la comarca està reprenent aquesta força i s’hi està treballant activament. Això no obstant, el realment decisiu ha estat trobar-nos amb un equip molt proactiu a la UEA, amb veritable vocació de servei a les empreses i amb qui hem pogut establir una magnífica relació per tirar endavant diversos projectes. D’altra
banda, a la base de tot això hi ha la voluntat explícita d’EADA d’apropar la formació d’Escola de Negocis de qualitat acreditada al territori, és bo i necessari pel desenvolupament de les empreses del país.

Quin és el màxim número d’alumnat per a cada classe?
Habitualment no sobrepassem els 20-22 participants per grup. Una cosa que caracteritza a EADA, més encara en els programes a mida com aquest, és un tipus de formació molt personalitzada, molt ajustada als perfils i circumstàncies professionals dels nostres participants. Així mateix, potenciem explícitament el networking i l’aprenentatge creuat. Tot plegat s’assoleix amb grups petits.

Per què encara aposteu per les classes presencials?
Els nostres programes, tant els oberts com els fets a mida, tenen un caire experiencial important, d’aquí que el lema d’EADA sigui “learnig by doing” i així ho hem aplicat al MDP. No obstant, apostem també per l’on-line. Tenim una aliança amb la UOC a partir de la qual vam llançar quatre màsters executius en format blended (RR.HH, Finances, Màrqueting i Operacions) i properament oferirem també un MBA on-line.

Quin tret destacaries d’aquest MDP?
D’entrada, i és quelcom força comú als nostres programes, destacaria la practicitat i l’aplicabilitat immediata a la realitat professional del participant (amb l’elaboració individual d’un Pla Estratègic). Però també podem destacar que els ofereix noves perspectives en la gestió i direcció de la seva empresa, dona eines i metodologia i així ho aprecien ells mateixos.

Per què el recomanaríeu?
A part de la immillorable relació qualitat-preu, que és un element prou important, l’adequació del programa a les necessitats i realitats diverses dels participants, així com la proximitat, per la qual cosa no hi ha gaire temps pel desplaçament, són elements que el fan atractiu. Sens dubte, però, la millor recomanació és la qualitat dels docents i metodologia, així com la utilitat real.

Perquè un alumne s’hi apunti, quins requisits se li demana?
Que ja tingui estudis superiors? Que tingui un càrrec de direcció?
No cal que tingui titulació superior, l’experiència a l’empresa és molt important, de fet a l’aula tots aprenem de tots. Sí, en canvi, cal un perfil que tingui la possibilitat d’aplicar o engegar el que ha treballat durant el curs. En cas contrari, és una mica frustrant per a l’alumne. Per això, el més freqüent és que siguin empresaris, directius o bé que aquestes responsabilitats estiguin properes.

És un màster? Té el tractament de màster?
Acadèmicament, segons la normativa pel que fa a la durada, no ho és. Sí que és cert que té els continguts i la qualitat de qualsevol màster d’EADA, òbviament adaptats a les hores, així com els mateixos docents, documentació, serveis annexos, etc. A banda d’això, oferim, a qui ha cursat el MDP, itineraris formatius, el disseny curricular dels quals inclou la validació del MDP acadèmicament i econòmicament, per accedir en condicions especials als nostres màsters en obert, seguint una progressió formativa coherent.

EADA-UEA i Ajuntament. Bon tàndem. Com hi col·laboreu
cadascun?
Efectivament, tenim les responsabilitats repartides, encara que treballem en total coordinació i suport mutu. La UEA lidera el projecte, com no pot ser d’una altra manera. EADA va dissenyar el programa, atenent els requisits i necessitats que plantejava la UEA, s’ocupa de la part acadèmica i la UEA el difon, n’informa i s’ocupa de les inscripcions així com de l’organització “sobre el terreny”. La idea que regeix és ser partners en l’activitat d’oferir formació en aquesta demarcació. Ens consta, d’altra banda, l’interès de l’Ajuntament d’Igualada a impulsar i enfortir les empreses de la comarca, també a través de capacitar (més del que ja acrediten) els empresaris i directius.

Teniu previst fer altres MDP? O segones parts dels que ja heu fet segons tinc entès demanen els alumnes…
Sí, sí. Continuem amb força, el proper gener està previst iniciar la tercera edició del MDP. També hem preparat conjuntament un Programa de Desenvolupament del Lideratge molt potent que començarà al novembre d’enguany. I seguim amb més projectes sobre la taula: hi ha molta satisfacció per ambdues parts amb els resultats d’aquest tàndem UEA-EADA.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta