Entrevista a Maite Sanchez, copropietària de Gimnadisseny
E

31 de juliol de 2016

“La dansa és un punt de color a la vida”

Tinc 42 anys, vaig néixer ballarina a l’antic Hospital d’Igualada. Estic casada i tenim dues filles: Mariel·la i Martina d’onze i vuit anys. Treballo en el que m’agrada -que és el món de la dansa i la gimnàstica- i m’expresso a través dels dissenys i del tracte al públic. Al negoci -Gimmadisseny- tinc una persona al meu costat per vestir els somnis dels que estimen la dansa.Fa vint-i-cinc anys que sóc entrenadora.

P1150668En un món tan materialista com aquest, de què serveix la dansa?

És un punt de color per deslliurar-nos de la grisor que ens envolta.

La dansa es bàsicament femenina?

No. Ens ho han volgut fer creure, però no és cert. Si un nen balla bé, normalment balla millor que les nenes de la mateixa edat. Al club tenim un nen de vuit anys que es diu Marc que ha de lluitar contra aquests perjudicis i balla com els àngels.

Les persones que han fet ballet o gimnàstica, tota la vida mantenen una postura elegant?.

Sí. Els professionals sabem reconèixer de seguida qui ha fet ballet o gimnàstica. Es va fer un estudi a Anglaterra que demostrava que la gent que ha fet dansa té menys accidents de cotxe. És per la capacitat de concentració que et donen la gimnàstica i la dansa.

La gimnàstica i la dansa són complementàries?

Es complementen moltíssim. La gimnasta que fa ballet, se li nota en una millor col·locació i elegància. La ballarina que ho combina amb gimnàstica millora la flexibilitat. Fer les dues disciplines en paral·lel, seria ideal.

A quants alumnes entrena?

Des dels sis o set anyets fins a adolescents. Al club porto des d’escolars fins a nenes de nivell federat i participants als Campionats d’Espanya.

Com comença l’aventura empresarial de Gimmadisseny?

És una passió compartida per l’Ester Leon i jo. Dins el camp de la dansa i la gimnàstica vèiem que hi havia mancances i quan estimes una cosa, t’hi impliques a fons. Ens va semblar que donar ocasió als pares de disposar d’un lloc on comprar un mallot a preu assequible, seria facilitar la pràctica de dansa i gimnàstica a tots els nens i nenes de l’Anoia. Amb aquesta idea fa tres anys, vàrem crear Gimmadiseny a l’avinguda Mestre Muntaner, 18 d’Igualada.

L’equipament que veneu és de fabricació i disseny propis?

Tenim peces de disseny i fabricació propis i també catàlegs d’altres marques, sempre buscant la màxima qualitat i el preu més assequible. Hi ha entrenadores que ens passen una música o la idea del número i els dissenyem el vestuari més adient. Fem els dibuixos, elegim les lycres, fem patrons, confeccionem i decorem. Es pot veure al nostre web: gimmadisseny.eu

On confeccioneu les vostres peces?

Tenim dos tallers, un aquí a Igualada i un altre a Portugal que té una dissenyadora , Isabela Cherabola, que ha estat primera ballarina de l’Òpera de París, que fa uns dissenys extraordinaris. A més tenim cosidores autònomes que fan treballs per a nosaltres. En sabatilles ens proveïm en diversos països, especialment de Rússia que és on es fa el millor calçat per a dansa i gimnàstica.

Quin és el secret més ben guardat de Gimmadisseny?

La dansa, com tot, és un món en evolució constant i l’Eva i jo no és que haguem estat ballarines i ens ho mirem des de fora estant. Nosaltres formem part del món de la dansa i veiem l’evolució des de dins. Cada dia apareixen coses noves perquè és un món en constant evolució. Ens ajuda molt viure la dansa i la gimnàstica des de dins.

La vocació d’on li ve?

Dels pares. La meva mare diu que des de ben petita ballava per tota la casa. El meu pare, que és de Múrcia, ve d’una família on tots tenen una vena artística amb cant i ball. Després de plorar durant quatre anys que volia ballar, als nou vaig aconseguir que m’inscrivissin a l’escola de dansa de la Montserrat Andrés que em va fer apassionar encara més per la dansa. Després vaig tenir a la Maria Dolors Climent, que era la meva professora de gimnàstica a l’escola que em va despertar la passió per la gimnàstica. Elles dues són les responsables de la meva passió.

Ha col·laborat amb totes les escoles de dansa d’Igualada.

La Roser Rubí em va donar l’oportunitat d’entrar a la seva companyia i després em va contractar com a professora. Ara com a docent porto vint-i-cinc anys en l’únic club de gimnàstica rítmica d’Igualada: Igualada Club Gimnàstic Aula.

Jaume Singla

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta