Entrevista a Kiko i Laura, tiren endavant la Joiera Llucià
E

24 de desembre de 2017

“La joia té un valor econòmic, però sobretot sentimental”

Som el Kiko (43) i la Laura (40), estem casats i tenim dos fills. Jo vaig estudiar periodisme
i posteriorment gemmologia a la universitat de Barcelona. I el Kiko és enginyer industrial.

Quants anys fa la Joieria Llucià? Qui va començar el negoci i perquè?

Llucià Joiers és una empresa amb 70 anys d’història. Abans de l’any 1948, el meu avi, l’Antoni Llucià amb els seus dos fills, Antoni i Josep Maria, van començar a comercialitzar
màquines de cosir i rellotges. El meu pare, Josep Maria Llucià va obrir a Igualada una joieria rellotgeria, creant així el principi d’una tradició joiera i rellotgera. Aquests 70 anys són seus, és un petit homenatge a tots tres per la seva dedicació i la seva professionalitat.

Què destacaries de tots aquests anys?

Destacaria la confiança que ens té la gent, ja que generació rere generació els clients segueixen comprant les nostres joies. Hi ha famílies en què les aliances de casament dels avis, pares i fills les hem fet nosaltres. Això és una gran satisfacció. Pensa que tenim molts clients de Barcelona que només porten a restaurar i polir les seves joies a nosaltres perquè els donem confiança. De vegades es fa difícil de deixar uns brillants si no tens suficient confiança i seguretat en la persona.

Com s’aconsegueix poder celebrar tants anys?

Creiem que el nostre secret està en saber seguir les noves tendències de joies i rellotges. I disposar de taller propi que ens permet encara més adaptar el producte a cada client.

Quan us heu posat al capdavant de la joieria?

El Kiko i jo ens vam posar al capdavant de la joieria fa tretze anys.

Quants treballadors sou ara mateix?

En aquest moment som 9. Al taller tenim personal molt qualificat per garantir la qualitat de les peces. Aquest mes de desembre hem obert una nova botiga a Montbui, a la carretera de Valls 3.

El món de la joieria en època de crisi suposo que us hi heu notat i molt, imagino que la gent no és tan esplèndida en regalar joies cares. M’equivoco?

Evidentment ho hem notat però també hem sabut adaptar els productes als preus que demanen els clients. Abans la joieria era un objecte de luxe només assequible a poca gent, actualment les joies també són un complement de moda a l’abast de tothom. La joia té
un valor econòmic, però sobre tot sentimental. D’altra banda a la joieria es té la capacitat de crear coses que no només són útils una temporada, sinó vàries generacions, per això també hi ha gent, que prefereix comprar una peça amb un valor.

Vosaltres teniu un ventall de marques de joieria, quantes?

No et podria dir quantes, cada any anem a vàries fires de joieria, a Itàlia com a mínim dues o tres vegades a l’any, a Basilea, a Hong Kong, a Madrid, i sempre tornem amb marques noves per sorprendre els nostres clients i estar al dia de les novetats, i també seguir les tendències amb la nostra marca.

Teniu les vostres pròpies creacions?

Sí que tenim les nostres pròpies creacions, que comercialitzem a través de la nostra marca Byou. Són joies molt personalitzades, dissenyem joies per dones reals, que gaudeixen de la seva identitat, que se senten a gust amb elles mateixes. Són dones que “són” en lloc d’aparentar, i porten les nostres joies com a part de l’estil propi que les defineix.

Quina és l’època que la gent regala més joies?

Sens dubte el Nadal és l’època on es regalen més joies, també Sant Valentí, els nuvis durant tot l’any, quan neix un fill, etc. Després d’un casament, una comunió, una celebració, l’únic que queda són les fotografies i les joies.

Quan us ve algú que no sap ben bé què regalar quina és la vostra recomanació (entenc que prèviament sabent el pressupost que cada u s’hi vol gastar).

Intentem conèixer una mica com són els gustos de la persona a la qual volen fer el regal, i ens adaptem al pressupost. Escoltant molt al client i sabent quin és l’estil i l’edat de la persona, així sabem el que li pot agradar.

Quins materials es fan servir més avui dia?

Actualment està molt de moda l’or rosa i l’or negre, també les espinel·les i les hematites són les tendències que venen per aquest 2018.

Com és que tota la família tots sou joiers? De què us ve?

Els meus pares sempre ens han ensenyat a valorar les joies i el gust per elles. Des de petites sempre hem anat a fires de joieries per tot arreu. Les joies són un art, igual que les pedres, el meu pare sempre em deia que un diamant és com una obra d’art i s’ha de valorar com a tal. Com anècdota personal, les joies marquen molt la identitat d’una persona com per exemple la meva mare, que porta unes polseres que quan obre la porta de la joieria, només pel so que fa ja sé que és ella.

La gent jove li agrada enjoiar-se? Hi ha un canvi d’hàbits? Explica’ns una mica generacionalment quina és l’actitud de compra dels vostres clients en funció de l’edat.

Sí, actualment a la gent jove els agraden les joies, molts nois porten arracades, i la peça estrella de les noies són les criolles amb pedretes, tot i que les perles grosses també els hi agraden molt. Tant per nois com per noies també fem polseres amb cuir d’aquí Igualada. La gent jove compra molt per regalar a la seva parella, grups d’amics, a les mares i als pares.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta