Entrevista a Jordi Madrid (ERC), alcalde de Piera

199

jordi-madrid-1En Jordi Madrid, d’ERC, és l’alcalde de Piera des de les passades eleccions municipals amb un pacte de govern de la seva formació amb CiU. Amb ell hem parlat sobre la Festa Major que comença aquest cap de setmana i s’allargarà fins l’11 de setembre.

Aquests dies Piera està de festa. Com es presenta?

Molt bé. Els dies de festa sempre són bons. Amb molta il·lusió i amb moltes ganes de passar-ho bé.

La Festa Major s’allarga durant dos caps de setmana.

Això ja és com una tradició que tenim. La festa és el dia 8 de setembre i aprofitem l’avinentesa per allargar-la fins la Diada per fer com un final de l’estiu al municipi.

Quins actes es podrien destacar de la Festa Major.

Jo els destacaria tots, perquè s’ha procurat fer un programa d’actes que agradi a tothom, amb actes des dels més menuts fins als que no ho són tant. Amb música, teatre, cercaviles, concerts, esport, exposicions, balls… N’hi per triar i remenar. El programa s’ha preparat amb la intenció que la gent de Piera i la que vingui de fora, pugui trobar aquells actes que més s’adaptin als seus gustos.

Durant aquests dies el jovent té moltes activitats dedicades a ells. Era una assignatura pendent?

Ens va semblar que era un col·lectiu una mica oblidat i s’ha decidit donar-hi més volum. Per a ells hi ha la festa Holi, les Pierrakes,  concerts, el correbars….

També, i a part de la Festa Major, s’està posant en marxa al municipi, un espai per als joves, que estarà ubicat a l’espai d’entitats. La intenció és dinamitzar-ho i posar-hi un tècnic de joventut per poder reforçar els col·lectiu de la gent jove de Piera, que potser estava una mica deixat. D’altres col·lectius, com el de la gent gran, funcionen molt bé.

Durant tot l’estiu Piera ha anat vivint les festes dels barris i ara culmina amb la Festa Major. S’espera molta gent?

Hem detectat que d’uns anys ençà a Piera per la Festa Major ve més gent de fora. Anys enrere la festa gran era pel Sant Crist i la Festa Major quedava com una segona festa, però ara  la Festa Major s’està convertint en una festa gran, com ha de ser. Estem molt contents amb l’afluència de públic que tenim en tots els actes.

Piera compta amb un teixit associatiu molt gran. Participa activament en la Festa Major?

Les entitats de Piera són l’ànima de la Festa Major. L’Ajuntament ha delegat bona part de l’organització de la festa a les entitats del municipi, un fet molt positiu perquè la implicació és molt gran i l’Ajuntament els dóna ple suport. Com a alcalde, sempre destaco que la nostra Festa Major és de les entitats, ja siguin esportives, juvenils, culturals, de la gent gran, dels barris… i nosaltres el que hem de fer és estar al costat de la gent que vol fer coses.

Piera, juntament amb Òdena, és dels pocs municipis de la comarca que encara celebren la Festa del Pubillatge. És una tradició amb futur?

Aquí a Piera és una tradició amb futur perquè s’ha creat una Associació del Pubillatge que s’encarrega de mantenir-ho actiu. I com sempre, quan hi ha algú que tiba, la tradició segueix endavant. Per altra banda la Festa del pubillatge és una activitat entranyable, que porta molta gent que passen tota una tarda al nostre municipi. A nivell de Catalunya el pubillatge continua mantenint-se, especialment en alguns municipis en què està molt viu, mentre que en d’altres ha desaparegut totalment.

pubillesAquests dies, dins els actes de Festa Major, hi ha programat força teatre. Piera és una vila teatral i enguany el Concurs celebra el seu 40è aniversari.

Sí. És un dels actes destacats. El dia que es farà el sorteig de les obres que concursaran inaugurem una exposició retrospectiva de fotografies d’aquests 40 anys de concurs.

Cal tenir en compte que no és fàcil fer un concurs de teatre i menys que aquest arribi als 40 anys. Això és gràcies a aquelles persones que treballen durant tot l’any perquè cada tardor a Piera es pugui veure teatre amateur de qualitat.

Piera és un municipi que sempre aposta i ha apostat per la cultura: pel teatre, per l’escola de teatre, per la música amb l’Escola de Música.

I per acabar…

Doncs convidar a tothom qui en tingui ganes a venir a la nostra Festa Major. Piera és un poble d’acollida i tots trobareu actes al vostre gust en l’extens programa que oferim.

Bona Festa Major!