Enric Conill, candidat a l’alcaldia per ERC: “Nosaltres som l’alternativa que Igualada necessita”

99

L’arquitecte igualadí Enric Conill ha estat escollit aquesta setmana, en assemblea, candidat a l’alcaldia d’Igualada per ERC en les properes eleccions de maig del 2019.

Esquerra és la primera força política de la ciutat que fa públic el seu candidat. “És un repte personal important, però també ho encaro amb la continuïtat del què ja hem fet en els darrers quatre anys”.

Conill -que va entrar en política com a independent en la candidatura que encapçalava  Josep Maria Palau el 2015-milita ja a ERC. “Continuaré per poc que pugui amb la meva professió, perquè també penso que és com s’ha d’encarar la política i el meu despatx d’arquitecte em va costar molt de construir”, diu el candidat republicà. Una professió que lliga molt amb com imaginar el futur de la ciutat. “Ser arquitecte implica imaginar com voldries les coses, i posar- hi solució tècnica per a fer-ho possible. A Igualada li manca imaginar-se com vol ser en el futur, penso que puc aportar-hi el meu gra de sorra.
Però jo vaig a l’Ajuntament a fer de polític, no de tècnic”.

La relació d’ERC i el PDeCAT a Igualada no és bona. “Ells defensen un projecte de ciutat del qual nosaltres estem a les antípodes. Davant d’aquestes dues realitats, és innegable que el conflicte polític hi és.
També la manca d’acció política és causa de que no hem pogut fer mai un debat seriós
de ciutat. Com que el govern no vol afrontar els problemes, tot queda en sorra”.

Enric Conill considera que “des d’ERC hem intentat generar debat polític constructiu sobre temes importants per a Igualada, però el govern ho ha esquivat sempre”. El republicà no comparteix el concepte, que ha calat fons, de que a la ciutat es fan moltes coses gràcies a l’acció de Marc Castells. “Això és un error, les coses passen més enllà de les figures polítiques que hi hagi en un moment determinat, es digui com es digui l’alcalde”, conclou.

Per això ERC continuarà fent un treball de contacte amb la societat civil, però també “de comunicació per a explicar a tothom que nosaltres som l’alternativa que Igualada necessita. El nostre objectiu és aquest, plantejar una alternativa seriosa al govern actual de la ciutat”. A deu mesos vista de les eleccions, Conill no es mulla sobre xifres: “el nostre èxit serà créixer tant com podem”.