Enèsim clam a Igualada per demanar la llibertat dels presos polítics

201

La concentració convocada per les entitats sobiranistes en diverses places de Catalunya en motiu dels set mesos que són a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart no ha tingut una gran assistència a Igualada, on en altres mobilitzacions del mateix caire la plaça estava més plena.

De fet, així ho ha fet pal·lès Joan Requesens, d’Òmnium Anoia, en el seu discurs per obrir l’acte, que ha demanat als assistents que “no normalitzem la situació de tenir presos polítics”.

Després, Jaume Farrés, com a representant del grup de gent que cada dia a dos quarts de 9 del vespre canten el Cant dels Ocells davant dels antics cinemes Kursal, ha animat als assistents a sumar-s’hi i ha llegit una carta que va escriure des de la presó Antonio Gramsci, fundador del Partit Comunista italià, que va ser tancat per la policia de Mussolini, i que contenia moltes simil·lituds amb el cas actual. Seguidament, Mireia Rubio, activista pels Drets Humans, ha llegit el manifest conjunt que s’ha fet a tot Catalunya.

Ja per tancar l’acte, diversos regidors de l’Ajuntament d’Igualada han desplegat una gran pancarta amb la cara de tots els presos polítics i exiliats, que properament penjarà al balcó del consistori. Per acabar, s’ha cantat el Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors.