Endesa inverteix 82.500 euros en controlar a distància part de la xarxa elèctrica a la Catalunya Central

69

Endesa ha invertit durant l’any 2016 un total de 82.500 euros en  la instal·lació de dispositius electrònics per controlar a distància 9 centres de transformació -amb una potència total de 85.204 KVA- a la Catalunya central. Aquesta actuació millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a 15.500 clients de diversos municipis de les comarques d’Osona, el Bages i l’Anoia.

endesa-inversio-anoia-veuanoiaLa mesura consisteix a col·locar a la xarxa elèctrica els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar-los de forma remota des del Centre de Control de la Companyia, situat a Barcelona, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del període d’interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

La intervenció beneficia la qualitat del subministrament elèctric a gairebé 15.500 clients repartits entre els municipis d’Artés, Avinyó, Calders, Cardona, Castellbell i el Vilar, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders i Navàs, al Bages; Alpens, Centelles, l’Esquirol, Lluçà, Olost, Orís, Perafita, Rupit i Pruit, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d’Albars, Sant Martí de Centelles, Santa Eugènia de Berga, Sobremunt, Taradell, Tavertet i Vic de la comarca d’Osona; i Capellades i Vallbona d’Anoia, a l’Anoia.

Aquests treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia a la Catalunya central, no només comporten una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, sinó que són un pas més de per dotar la infraestructura elèctrica d’aquestes comarques dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

A més, aquests treballs apropen les instal·lacions d’Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les xarxes intel·ligents (smart grids).